کمک های کامپیوتری
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
حال شهرمان خوب نيست
جام جم آنلاين: امروز 29 دي روز هواي پاك است و ساكنان كلانشهرهاي كشورمان در حالي به استقبال آن مي‌روند كه مدت‌هاست آسمان را آبي نديده‌اند. تهراني‌ها امسال فقط دو روز هواي پاك داشتند و براساس آمارها تعداد روزهاي آلوده‌شان نسبت به سال گذشته سه برابر شده است و خلاصه اين كه حال هواي شهرمان خوب نيست.

به اعتقاد كارشناسان، شرايط بحراني آلودگي هواي تهران و ديگر كلانشهرها نتيجه كم كاري سازمان‌ها و دستگاه‌هاي متولي است و اگر اين سازمان‌ها وظيفه‌شان را درست انجام مي‌دادند، مي‌توانستند بيشترين نقش را در كاهش آلودگي هوا داشته باشند، اما حالا كه اين اتفاق نيفتاده شهروندان ناچارند هزينه اين وضعيت را بپردازند.

در اين ميان پايتخت وضعيت بحراني‌تري نسبت به ديگر كلانشهرها دارد و در نتيجه ساكنانش بيشتر از ساكنان شهرهاي ديگر طرح‌هاي عجيب و غريب را براي كاهش آلودگي هواي شهرشان تجربه كرده‌اند، اما هيچ يك از اين طرح‌ها راه به جايي نبرده‌اند و حالا برخي مسوولان با پذيرفتن اين واقعيت كه راهي براي خلاصي از بحران آلودگي هواي تهران نيست از شهروندان تهراني خواسته‌اند فقط دعا كنند.

15 سال پيش وقتي براي اولين بار وضعيت هواي تهران در شرايط هشدار قرار گرفت، مسوولان به تكاپو افتادند و كار به جايي رسيد كه در سال 74 مجلس براي كاهش آلودگي هواي تهران و ديگر كلانشهرها لايحه كاهش آلودگي هوا را به تصويب رساند.

براساس اين قانون 18 دستگاه موظف شدند آلودگي هواي تهران و كلانشهرهاي ديگر كشور را كاهش دهند، سازمان محيط زيست نيز مكلف شد آيين‌نامه اجرايي اين قانون را براساس ماده 39 آن تهيه و به دستگاه‌هاي مربوط ابلاغ كند.

اگر همه چيز طبق برنامه پيش مي‌رفت و سازمان‌ها و دستگاه‌هاي متولي در اجراي وظايف‌شان كوتاهي نمي‌كردند تا پايان برنامه چهارم توسعه بايد وضع آلودگي هواي كلانشهرها و بخصوص تهران كنترل مي‌شد اما اين اتفاق نيفتاد و از همه بدتر اين‌كه هيچ كدام از مسوولان امر براي كم‌كاري‌شان در اين زمينه بازخواست نشدند.

حالا ديگر مدت‌هاست كه تشكيل جلسات كميته مواقع اضطرار آلودگي هواي تهران نيز بيشتر جنبه نمايشي به خود گرفته است، اين نه فقط اعتقاد بسياري از شهروندان يا ما خبرنگاران كه گاه به بزرگ نمايي مشكلات متهم مي‌شويم بلكه اعتراف صادقانه يكي از اعضاي اصلي اين كميته است كه معتقد بود هيچ‌كس براي مصوبات كميته مواقع اضطرار آلودگي هوا تره هم خورد نمي‌كند !

شهروندان تهراني و ساكنان ديگر كلانشهرهاي آلوده دل پري از برخي خودروسازان داخلي دارند، همان‌هايي كه توليداتشان عامل 80 درصد آلودگي هواست و همواره فعالان محيط زيست و حمل و نقل شهري را به دليل رعايت نكردن استانداردهاي زيست محيطي لازم در توليدات‌شان خون به دل كرده‌اند، همان‌هايي كه تاكنون همتي براي عمل به تعهدات‌شان در زمينه رعايت استاندارد‌هاي ايمني و زيست محيطي لازم در خودروهاي توليدي‌شان نداشته‌اند.

واقعيت اين است كه اگر پروژه نوسازي خودروهاي فرسوده به بن بست نمي‌خورد، اگر هشدارهاي دو سال پيش كارشناسان زيست محيطي درباره نفوذ ريزگردها به كشور جدي گرفته مي‌شد، اگر حمل و نقل عمومي توسعه مي‌يافت و شهروندان استفاده از اتوبوس و مترو را به خودروي شخصي ترجيح مي‌دادند، اگر خودروسازان توليدات خود را با استانداردهاي فني و ايمني جهاني منطبق مي‌ساختند، اگر در سوخت داخلي يا وارداتي به كشور پايين بودن ميزان آلايندگي بطور جدي مدنظر قرار مي‌گرفت، اگر مسوولان شهري به جاي مسكن‌هاي كوتاه مدت راهكارهاي اساسي براي روان‌سازي ترافيك ارائه مي‌دادند و... شايد امروز آلودگي هوا به معضل رو به بحران كلانشهرهاي كشور تبديل نمي‌شد.

حالا ساكنان بسياري از شهرهاي كشورمان و بخصوص تهراني‌ها ديگر مدت هاست خود را به نفس كشيدن در هواي غبارگرفته و سمي عادت داده‌اند و البته چاره‌اي هم جز اين ندارند زيرا به دلايل مختلف شايد تعداد معدودي از شهروندان بتوانند مانند كلاغ‌هاي شهرمان كه از اين وضع به ستوه آمده‌اند به شهرهاي ديگر كوچ كنند اما آنها يك پرسش از مسوولان دارند اين كه تا چه زمان بايد تاوان سهل انگاري‌ها در رسيدگي به بحران آلودگي هوا را بپردازند؟

حتي امروز كه روز هواي پاك نام گرفته، شاخص ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون به 126 رسيده و اين يعني حال شهرمان وخيم است.


|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
 

|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
گزارش تصویری از پشت صحنه فیلم سینمایی گشت ارشاد با بازی:نیوشا ضیغمی,پولاد کیمیایی,حمید فرخ نژاد و…..
به گزارش وبگردي 20:30 فیلم سینمایی گشت ارشادبا بازی : نیوشا ضیغمی,پولاد کیمیایی,حمید فرخ نژاد و….. اکران خواهدشد.
 
 
 
 
 
 

|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
عكس فرزند 4 ساله شهيد احمدي روشن


|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
زندگي دركنار مبتلايان به ايدز زمينه‌ساز ابتلا به اين بيماري نيست
با گذشت بيش از 30سال از شروع همه‌گيري اچ آي وي/ ايدز حدود 40 ميليون نفر در سراسر جهان با اين ويروس زندگي مي‌كنند و حدود 30 ميليون نفر بر اثر ابتلا به اين بيماري جان باخته‌اند. دسترسي به آموزش، پيشگيري، مراقبت و درمان مهم‌ترين عامل كنترل و پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، ويروس اچ‌ آي ‌وي (ويروس نقص ايمني انساني) عامل ابتلا به ايدز است. اين ويروس به تدريج قدرت دفاعي بدن را ضعيف مي‌كند به طوري كه فرد به انواع عفونت‌ها و سرطان‌ها مبتلا مي‌شود و در نهايت فوت مي‌كند. از زمان ابتلاي فرد به اچ ‌آي ‌وي يعني از زمان ورود ويروس به بدن تا شروع بيماري ايدز ممكن است بيش از 10 سال طول بكشد. در اين مدت ابتلاي بيمار به اچ‌ آي ‌وي از ظاهر او مشخص نمي‌شود و بيمار مي‌تواند به كار و فعاليت خود ادامه دهد ولي احتمال انتقال ويروس به ديگران وجود دارد.

 

چگونگي ورود اچ ‌آي ‌وي به بدن

تماس جنسي با فرد مبتلا بدون استفاده از كاندوم، استفاده مشترك از وسايل تزريقي و يا ساير ابزار تيز و برنده مثل تيغ و سوزن خالكوبي، انتقال خون و فرآورده‌هاي خوني آلوده، از مادر به نوزاد طي حاملگي، زايمان و شيردهي از راه‌هاي انتقال اين بيماري است البته شايع‌ترين راه ابتلا به (اچ‌ آي ‌وي) در جهان تماس جنسي نامطمئن و در ايران، استفاده مشترك از وسايل تزريق در بين مصرف كنندگان مواد مخدر تزريقي است.

عواملي كه ابتلا به ايدز را از راه تماس جنسي بيشتر مي‌كند

تماس‌هاي جنسي محافظت نشده و وجود يك بيماري آميزشي درمان نشده مانند زخم، ترشح و يا سوزش دستگاه تناسلي از عواملي هستند كه خطر ابتلا به ايدز را از راه تماس جنسي بيشتر مي‌كند البته مصرف مواد مخدر، الكل، مواد محرك و روان گردان مانند مواد آمفتاميني (شيشه و اكستاسي) قدرت تصميم گيري فرد را براي پرهيز از رابطه جنسي حفاظت نشده مختل مي‌كند.

 

آيا لازم است افراد مبتلا به اچ آي وي را از افراد ديگر جدا كرد؟

ويروس مولد ايدز از طريق تماس‌هاي معمولي مانند دست دادن، در آغوش گرفتن، روبوسي كردن، عطسه و سرفه كردن، استفاده از ظروف و وسايل غذاخوري مشترك، استفاده از استخر و توالت و حمام مشترك و نيش حشرات منتقل نمي‌شود.

 راه‌هاي كسب اطلاعات در صورت انجام رفتارهايي كه امكان ابتلا به اچ ‌آي‌ وي را به همراه دارد

در اين شرايط مي‌توان با نزديك‌ترين مركز مشاوره بيماريهاي رفتاري محل سكونت خود تماس گرفت. ابتلا به اچ‌ آي ‌وي فقط از طريق آزمايش خون مشخص مي‌شود. از زماني كه ويروس وارد بدن فرد شده تا زماني كه در آزمايش خون مشاهده شود ممكن است چند هفته تا چند ماه طول بكشد كه به اين مدت «دوره پنجره» گفته مي‌شود. در اين مدت با وجود منفي بودن آزمايش، امكان انتقال ويروس وجود دارد.

بهتر است قبل از آزمايش با يك مشاور صحبت كرد. اگر فردي مشكوك به ابتلاي خود يا همسرش به ايدز است و يا نياز به اطلاعاتي در اين باره دارد مي‌تواند به مراكز مشاوره بيماريهاي رفتاري مراجعه كند. در اين مراكز علاوه بر آموزش، مشاوره و ارائه وسايل پيشگيري، آزمايش اچ‌ آي ‌وي به صورت رايگان و با حفظ رازداري انجام مي‌شود و افراد مبتلا تحت مراقبت و درمان قرار مي‌گيرند. آدرس مراكز مشاوره را از مراكز بهداشتي درماني منطقه محل سكونت مي‌توان پرسيد.

درمان ايدز

در حال حاضر درمان قطعي كه موجب از بين رفتن ويروس اين بيماري شود، وجود ندارد البته درمان‌هاي موجود مي‌توانند طول عمر بيمار را افزايش دهند و كيفيت زندگي او را بهتر كنند.

چگونگي محافظت از خود در برابر ابتلا به اچ ‌آي‌ وي

خويشتن داري در زمان تجرد، وفاداري به همسر، استفاده از كاندوم به عنوان مهم‌ترين وسيله پيشگيري از ايدز در تماس جنسي با شريك جنسي مبتلا يا مشكوك به ابتلا، پرهيز از مصرف مواد مخدر يا محرك ، استفاده نكردن از وسايل تيز و برنده مانند تيغ اصلاح، سوزن خالكوبي، وسايل تزريق به صورت مشترك كاندوم است.

لازم به ذكر است، انگ و تبعيض مانع دسترسي افراد به خدمات پيشگيري و درمان اچ‌ آي ‌وي / ايدز مي‌شود، با تقويت عزت نفس و مهارت‌هاي زندگي در جوانان مي‌توان آنان را در برابر ايدز مصون كرد. مصرف مواد روانگردان و الكل زمينه ساز رفتارهاي پرخطر منجر به اچ‌ آي ‌وي / ايدز است.

به ياد داشته باشيم آنچه ما را در معرض ابتلا به ايدز قرار مي‌دهد رفتارهاي ماست نه زندگي در كنار افراد مبتلا. هر يك از ما مي توانيم با محافظت از خود در برابر اچ ‌آي ‌وي گامي در جهت محافظت جامعه خود بردارد.


|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

به گزارش  وبگردي  20:30 الناز شاکردوست بازیگر موفق سینمای ایران در فیلم اینجا تاریک نیست گریمی بسیار جالبی را تجربه کرده است که برای اولین بار عکس آن منتشرمی شود.

 
 
 

|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
چندی پیش مدیرکانون اصلاح و تربیت تهران اعلام کرد جرم 80 درصد دختران معرفی شده به کانون اصلاح و تربیت، روابط نامشروع و فرار از منزل است


یکی از شب های سرد زمستان با خودروام در حال عبور از یکی از خیابان های مرکزی پایتخت بودم که چهره دختر نوجوانی که گوشه خیابان ایستاده بود توجهم را جلب کرد.

از روی کنجکاوی، ماشین را کنار خیابان پارک کردم و به او که از سرما دستانش را به هم می فشرد خیره شدم. معصومیت چهره اش زیر آرایش غلیظش محو شده بود. نگاهم به نگاهش دوخته شد. لحظاتی بعد پرسید: هی خانم، تو از این همه نگاه کردن خسته نشدی؟ توی قیافه من چیزی دیدی که اینطوری خیره شدی؟

پرسیدم چرا این موقع شب اینجا ایستاده ای؟ نگاهی سرد به من انداخت و بدون اینکه جوابم را بدهد با خنده ای تلخ سرش را پایین انداخت.

آواره در خیابان ها

از او خواستم تا پیش من بیاید تا کمی گرم شود، او هم بدون هیچ تعارفی قبول کرد. دلیل حضورش در خیابان را پرسیدم. گفت: تو از یک دختر که از خانه فرار کرده، انتظار داری این موقع شب کجا باشه؟ من شب ها به بعضی از مشتریانم مواد می فروشم. درآمد خوبی ندارم، اما همین که خرج روزمره ام در بیاد کافیه!

روسری اش را درست کرد و نگاهی به خودش در آینه انداخت. از او خواستم تا از دلیل فرارش برایم بگوید. تا این حرف را از من شنید در ماشین را باز کرد تا پیاده شود، دستش را گرفتم و با اصرار از او خواستم، کوتاه از زندگی اش برایم بگوید.

دخترک گفت: من از زمانی که چشم باز کردم پدرم را در حال مواد کشیدن دیدم. چند کلاسی درس نخوانده بودم که پدرم من و خواهرم را مجبور کرد با کیف مدرسه مواد جا به جا کنیم. زمانی که 15 ساله شدم پدرم به من گفت که باید با یکی از دوستان معتادش که 38 سال داشت ازدواج کنم. من هم روز عروسی فرار کردم تا از شر زندگی با خانواده ام رها شوم. حالا با گذشت 2 سال از این ماجرا به هر کاری دست زدم تا زندگی ام را حفظ کنم اما خودم هم نمی دانم که به کجا خواهم رسید ...

از او پرسیدم که تنها زندگی می کند؟ سرش را به علامت نه، تکانی داد و گفت: تازگی ها با یک دختر بالاشهری که از خانه شان فرار کرده هم خانه شده ام.

می گفت: هم خانه اش دختر بالاشهر است و به خاطر دوست پسرش فرار کرده؛ اما حالا از دوستش که قول ازدواج به او داده بود خبری نیست و او هم روی بازگشت به خانه شان را ندارد.

معضل دیروز و امروز

موضوع «فرار دختران» بحث امروز و دیروز نیست و معضلی قدیمی به شمار می رود؛ اما در سال های اخیر به دلیل روند افزایشی که داشته توجه آسیب شناسان اجتماعی را به خود جلب کرده است.

چندی پیش مدیرکانون اصلاح و تربیت تهران اعلام کرد جرم 80 درصد دختران معرفی شده به کانون اصلاح و تربیت، روابط نامشروع و فرار از منزل است.

«خلیل اسدی» جامعه شناس در مورد دلایل «جدایی دختران از خانه» می گوید: بررسی ها نشان می دهد که دلایل زیادی از جمله ازدواج اجباری، طلاق، فقر اقتصادی، اعتیاد والدین یا خود فرد، زندانی بودن پدر یا مادر، خشونت و نبود رابطه صحیح بین والدین و فرزندان در این موضوع دخیل هستند.

وی ادامه می دهد: در گذشته نه چندان دور تربیت فرزندان در خانه صورت می گرفت، ولی در چند سال اخیر رسانه های دیداری، شنیداری و سایت های اینترنتی، گروه دوستان و... سهم بسزایی در تربیت فرزندان ایفا می کنند؛ به این ترتیب، فرزندان در خانواده و اجتماع برای انتخاب راه درست بر سر دوراهی قرار می گیرند. در نتیجه ممکن است راه را به خطا بروند. به عنوان نمونه تعداد زیادی از دختران فراری اعتراف کرده اند که با دیدن برخی از فیلم ها به فکر قهر و فرار از خانه افتاده اند.

این آسیب شناس می افزاید: فرار در بیشتر موارد با آسیب همراه است. دختران پس از فرار با بسیاری از جرایم آشنا می شوند که بر شخصیت آن ها تاثیرمی گذارد و از طرف دیگر آن ها که با فرار، تمام پل های پشت سرشان را خراب کرده اند دچار آسیب های شدیدی از لحاظ روحی و جسمی می شوند.

این آسیب شناس اجتماعی تأکید می کند: این افراد با انتخابی نا آگاهانه و بدون تفکر، نه تنها به خودشان ضربه جبران ناپذیری می زنند بلکه شخصیت اجتماعی خانواده شان را هم تحت تاثیر قرار می دهند.

فرار؛ سرانجام بی توجهی به نیاز عاطفی

در این رابطه بسیاری از والدین گمان می کنند که با ایجاد شرایط مالی و اقتصادی خوب برای فرزندانشان دیگر نیازی به ابراز مهر و محبت ندارند. در این خانواده ها زمانی که نوجوان احساس کند به نیازهای روحی وی پاسخ داده نمی شود، برای رفع آن و دستیابی به یک همدل به دیگران متوسل می شود و در بسیاری اوقات فرار از خانه بدین مقصود انجام می گیرد.

«محمد رضا دژکام» روان شناس با تایید این موضوع می گوید: برخی از افراد بر این باورند که اگر نیاز مالی و جسمی فرزندشان را تامین کنند دیگر هیچ مسوولیتی در قبال آن ها ندارند؛ در صورتی که این افراد سخت در اشتباهند. فرزندان بیش از هر چیز به این احتیاج دارند که نیاز های روحی شان از سوی پدر و مادر تامین شود. وی در ادامه می افزاید: نوجوانان در یک سنی نیاز به سنگ صبور دارند. وقتی والدین نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند در نتیجه آن ها به گروه همسالانشان پناه می برند که در خیلی از موارد، می تواند خطرناک باشد.

این روان شناس تصریح می کند: در گروه دوستان افرادی هستند که از سادگی دختران نوجوان استفاده کرده و آن ها را به فرار و حتی استفاده از مواد مخدر تشویق می کنند تا به اهداف شوم خود دست یابند. وی با بیان اینکه یکی از عوامل اصلی فرار دختران از خانه، اعضای خانواده هستند، ادامه می دهد: اگر امنیت روانی در خانه وجود نداشته باشد و فرزند از لحاظ عاطفی و احساسی تامین نشود در نتیجه برای فرار از کشمکش های درون خانه، تنها راه را در فرار می بیند.

راه بازگشت را باز کنیم

«دژکام» توضیح می دهد: وقتی دختری از خانه فرار می کند، انگ دختر فراری به او می خورد در نتیجه بازگشت او به خانه بسیار سخت و دشوار خواهد بود. بررسی ها نشان می دهد که اوج سن فرار دختران از خانه بین 12 تا 18 سال است. دقیقاً زمانی که دوره بحران شکل گیری شخصیت نوجوانان است. به گفته این روان شناس، بعد از فرار دختر از خانه آسیب هایی مثل اعتیاد، تجاوز و... در کمین آن هاست و دختر هم نمی تواند برای مقابله با آن کاری انجام دهد چون راه بازگشتی را برای خود نمی بیند.

وی به خانواده ها توصیه می کند: وقتی دختری از خانه فرار کرد اتفاقی است که افتاده و خانواده ها باید سعی کنند دختر را پیدا کنند و اجازه دهند به زندگی برگردد و در رفتارشان تجدید نظر کنند و ببینند که کجای راه را اشتباه رفته اند. والدین باید سعی کنند مثل یک دوست با فرزندانشان رفتار کنند و از نظر عاطفی و احساسی آن ها را تامین کنند.

منبع: انتخاب


|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
دانشمندان به تازگی پنگوئن بلوندی را در کلونی پنگوئن‌های قطب جنوب مشاهده کرده‌اند که به دلیل جهش ژنتیکی، پرهای روشن دارد. این پنگوئن نادر، پنگوئن بلوند نام گرفته است.
 به گزارش وبگردي 20:30شاید در نگاه اول به نظر برسد این پنگوئن آلبینو است و پرهایش به دلیل نداشتن رنگدانه‌ها سفید شده، اما این پرنده قطبی دچار ایزابلینیسم است، جهشی ژنتکی که منجر به رقیق شدن اثر رنگدانه‌های پر پنگوئن می‌شود.
 


|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
موضوعات مرتبط: , , ,
آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید