بهاي جهاني طلا افزايش يافت
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
جام جم آنلاين: بهای جهانی طلا روز چهارشنبه با كاهش ارزش دلار، برای سومین روز متوالی، به همراه بهای دیگر كالاها از جمله مس بالا رفت.

به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، بهای طلا برای تحویل فوری روز چهارشنبه 4/0 درصد بالا رفت و به یك هزار و 658 دلار و 45 سنت در هر اونس رسید.

بهای شمش طلا برای تحویل در ماه فوریه (12 بهمن تا 10 اسفند) امروز در بازار كامكس نیویورك اندكی افزایش یافت و به یك هزار و 655 دلار و 20 سنت در هر اونس رسید.

بر اساس آمار گردآوری شده توسط بلومبرگ، تركیب داراییهای نگهداری شده توسط صندوقهای سرمایه گذاری مشترك كه سهام آنها در بازار قابل معامله است به سوی طلا گرایش پیدا كرده و مقدار طلای نگهداری شده توسط آنها به بالاترین مقدار در چهار هفته اخیر رسیده است به طوری كه دیروز حجم دارایی طلای این صندوقها دو هزار و 360 تن و 757 كیلوگرم بود.

بر اساس گزارشی كه دیروز منتشر شد، نرخ رشد تولیدات كارخانه ای در منطقه نیویورك در ماه ژانویه (11 دی تا 11 بهمن) به حداكثر خود در 9 ماه گذشته می رسد و شاخص اطمینان سرمایه گذار در آلمان نیز در ماه ژانویه ركورد می زند.

كلان‌شهر نیویورك از پنج بخش منهتن، بروكلین، كوینز، برانكس و استاتن آیلند تشكیل شده است. 

 

|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

تركيب گرايش‌هاي سياسي داوطلبان مجلس
جام جم آنلاين: وزير كشور با تاكيد بر اين‌كه در اين دوره تمامي سلايق براي حضور در انتخابات ثبت‌نام كرده‌اند، گفت: ۳۴ درصد ثبت‌نام‌كنندگان اصولگرا، ۱۴درصد اصلاح طلب، 23 درصد مستقل و ۲۹ درصد نيز افراد جديدي‌ هستند كه گرايش آنها معلوم نيست.

مصطفي محمدنجار در همايش روسا و دبيران هيات‌هاي بازرسي انتخابات سراسر كشور با بيان اين‌كه ۲۶۱ نماينده دور هشتم در اين دوره ثبت‌نام كرده‌اند، افزود: حضور پرشوري را شاهد هستيم كه من از همه كساني كه با ثبت نام خود موجب شور و نشاط اين انتخابات شده‌اند تشكر مي‌كنم.

وي با بيان اين‌كه بررسي صلاحيت كانديداها در مرحله اول توسط هيات‌هاي اجرايي انجام و نتيجه به كانديداها و هيات‌هاي نظارت ارسال شده است، تصريح كرد: هيات‌هاي نظارت استاني تا اول بهمن فرصت دارند صلاحيت كانديداها و شكايت و اعتراض آنها به نتايج اوليه را بررسي و نتايج را به فرمانداران حوزه‌هاي انتخابيه اعلام كنند.

وزير كشور بر لزوم استفاده از عناصر وفادار و متعهد در تركيب هيات‌هاي بازرسي تأكيد و خاطرنشان كرد: نبايد در تركيب اين هيات‌ها افرادي باشند كه عليه كانديداها كار مي‌كنند.

نجار خاطرنشان كرد: هوشمندي‌اي كه لازم است همه داشته باشيم اين است كه مراقبت كنيم تا از هر اقدامي كه در انتخابات ايجاد ناآرامي ‌كند، خودداري شود. وزير كشور با اشاره به حضور پرشور مردم در ۲۹ انتخابات پس از انقلاب اسلامي ايران گفت: دشمن هميشه از مشاركت مردم در انتخابات ناراحت و به دنبال خدشه در راه مردم بوده است، اما اين دشمني‌ها با هوشمندي مردم نقش بر آب شده و اين بار نيز مردم با حضور پرشور خود نقشه دشمنان را خنثي خواهند كرد.

وزير كشور يادآور شد در مقايسه با دوره قبل در اين دوره با افزايش ۱۶درصدي مشاركت افراد با مدرك فوق‌ليسانس مواجه هستيم.

از رد صلاحيت احدي خوشحال نيستيم

رييس ستاد انتخابات كشور طي سخناني در اين همايش گفت: بايد به مردم اثبات كنيم كه احدي قدرت دخالت و تصرف در فرآيندهاي انتخابات را ندارد و قانون به هيچ‌كس اجازه چنين كاري را نمي‌دهد.

به گزارش واحد مركزي خبر، سيد صولت مرتضوي با اشاره به بحث رسيدگي به صلاحيت‌ها در هيات‌هاي اجرايي افزود: هيچ‌كس حتي استاندار و فرماندار نمي‌توانستند بر تصميمات اجرايي اثر بگذارند و لازم است كه اين موارد در رسانه‌ها توضيح داده و به مردم گفته شود.

مرتضوي با بيان اين‌كه امانتدار حق مردم و حق داوطلب هستيم به مواد 28 و30 قانون انتخابات اشاره كرد و گفت: التزام عملي به اسلام و نظام جمهوري اسلامي ايران گرچه در اين بند مورد توجه قرار گرفته است، اما بعضا كساني از سر عناد يا به ناداني زدن خودشان معتقدند اگر كسي به آنها بگويد شما التزام عملي نداريد، يعني اين‌كه تو مسلمان نيستي، اين در حالي است كه التزام عملي به اسلام و به جمهوري اسلامي با مسلمان بودن متفاوت است.

وي با بيان اين‌كه مجلس شوراي اسلامي به تعبير حضرت امام(ره) در راس امور و عصاره فضايل اين ملت است، افزود: هيات‌هاي اجرايي، معتمد مردم هستند و تكليفشان اين است كه با دقت به موارد رسيدگي كنند.

رييس ستاد انتخابات كشور افزود: هيات‌هاي اجرايي صلاحيت‌ها را محرمانه اعلام كردند و اين موضوع تا آخر محرمانه است و احدي حق ندارد بگويد چه كسي رد صلاحيت شده است.

وي اضافه كرد: هيچ فرماندار و ناظري هم حق اعلام رد صلاحيت‌ها را ندارد، حال اگر داوطلب عليه خودش تبليغ مي‌كند ما مسووليتي نداريم.

مرتضوي گفت: ما مدعي نيستيم كه كار هيات‌هاي اجرايي صددرصد بدون عيب بوده و شايد در جايي تخلفي صورت گرفته باشد، اما بعد از اين مراحل، مراحل ديگري هم وجود دارد و بحث تجديد نظر به ميان مي‌آيد.

يكم بهمن؛ اعلام نتايج رسيدگي به شكايت‌

در همين حال سخنگوي شوراي نگهبان قانون اساسي نيز گفت: شنبه يكم بهمن نتايج رسيدگي به شكايات داوطلبان نهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي به فرمانداري‌هاي حوزه‌هاي انتخابيه اعلام خواهد شد.

كدخدايي در مصاحبه با واحد مركزي خبر با بيان اين‌كه بررسي صلاحيت داوطلبان درهيات‌هاي اجرايي پايان يافته است، افزود: هيات‌هاي استاني و مركزي نظارت بر انتخابات از 25 دي تا يكم بهمن فرصت رسيدگي و اعلام نتايج شكايات داوطلبان نمايندگي مجلس نهم به فرمانداري‌ها را دارند.

وي اظهار داشت: كساني كه صلاحيتشان تاييد نشده باشد مجددا مي‌توانند براساس تبصره سه ماده 52 قانون انتخابات، اعتراض خود را از دو تا 21 بهمن به شوراي نگهبان اعلام كنند.

سخنگوي شوراي نگهبان افزود: پس از اين مرحله نيز داوطلبان معترض مي‌توانند در دو مرحله ديگر درخواست بررسي صلاحيتشان را مطرح كنند.

كدخدايي به داوطلبان و مردم اطمينان داد كه هيات مركزي و هيات‌هاي استاني نظارت برانتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، وظايف قانوني خود را به بهترين نحو انجام خواهند داد و به شكايت‌ها به طور دقيق و بر وفق قانون رسيدگي خواهند كرد.


|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

آمريكا بزرگترين تهديد هسته اي جهان
جام جم آنلاين: كره شمالی روز چهارشنبه آمریكا را بزرگترین تهدید هسته ای برای جهان دانست.

خبرگزاری كره در گزارشی ضمن اشاره به توسعه زرادخانه های هسته ای توسط آمریكا ، نوشت: واشنگتن قوانین مرتبط با منع تكثیر سلاح های كشتار جمعی را نادیده گرفته و بارها به آزمایش های اتمی دست زده است.

این خبرگزاری با تاكید بر اینكه آمریكا شبه جزیره كره را نیز با خطر جنگ هسته ای روبرو كرده، افزود: این اقدامات نشان می دهد كه سیاست آمریكا برای حمله به كشورهای دیگر با استفاده از سلاح اتمی تغییر نكرده است.

این خبرگزاری راهبرد آمریكا را تسلط بر جهان و انحصار هسته ای دانست و نوشت: آمریكا به عنوان یك جنایتكار دنیا را با خطر جنگ هسته ای مواجه كرده و به مسابقه تسلیحاتی نیز دامن زده است.

خبرگزاری كره شمالی با اشاره به وضعیت جهان تاكید كرد: آمریكا دیگر نمی تواند با سیاست های فریبكارانه جامعه بین المللی را از نیات جاه طلبانه هسته ای خود منحرف كند.


|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
اخلاق انتخاباتي در آيينه «جام جم آنلاين»
روياي صندلي سبز با وعده‌هاي پوشالي
جام جم آنلاين: تنها چند هفته ديگر تا برجسته ترين رويداد ملي و سرنوشت ساز كشور در سال جاري فاصله داريم و يكي از دغدغه هاي اصلي مردم و دلسوزان نظام، حفظ و اعتلاي "اخلاق انتخاباتي" در كارزار سياسي پيش روست.در حالي كه پنج هزار و 283 نفر براي راهيابي به مجلس نهم شوراي اسلامي كانديد شده اند اما واضح است كه همه اين چند هزار نفر، تنها براي رفع تكليف ملي و انجام وظيفه شرعي به ميدان رقابت نيامده اند.

«جام جم آنلاين» ضمن عمل به رسالت مطبوعاتي خود و در راستاي تنوير افكار عمومي به ذكر آفت ها و چالش هاي انتخاباتي مي پردازد كه مي تواند كام اين حضور پرشور  مردم را را به تلخي و ياس مبدل كند.


پرهيز از وعده هاي پوشالي

تجربه انتخابات گذشته و بر زمين ماندن بسياري از مطالبات مردم، قرينه عرياني است كه نشان مي دهد براي برخي از نامزدهاي مجلس، وعده هاي دروغين آفرينش گلستان به بهاي حضور در بهارستان، راحت تر از نوشيدن يك ليوان آب است.

البته بايد با آوردن چوب انصاف به زمين قضاوت عنوان كرد كه بسياري از كانديداهاي مجلس، در انديشه ساخت آينده اي بهتر براي شهر و كشور خود هستند و در ضمير و باطن آنان، انديشه خدمت رساني به آحاد جامعه موج مي زند اما اين سخن اصلا به اين معنا نيست كه همه نامزدهاي انتخابات اخير، با چنين نگاه قابل ستايشي به ميدان گزينش آمده اند.

"اشتهار گرايي" و كسب قدرت از معبر صندلي هاي سبز مجلس، آنقدر وسوسه كننده هست كه برخي از نامزدهاي مجلس به گفتمان خودماني "وعده هاي سرخرمن" روي بياورند.

شايد بتوان كم آگاه تلقي كردن مخاطب و دست كم گرفتن شعور عمومي شنونده را از جمله مهم ترين دلايل دادن اين گونه وعده هاي غير منطقي از سوي نامزدهاي انتخابات برشمرد اما اگر گذري اجمالي بر احوالات مردم ايران و حضور هوشمندانه آنان در صحنه هاي حساس و تاريخ ساز انقلاب اسلامي داشته باشيم، به سهولت درمي يابيم كه شاكله افكار ملت ايران به شمايل هوشمندي استوار است كه به راحتي تفاوت وعده هاي دروغين و  قول هاي راستين را از يكديگر تميز مي دهد.

وظيفه انساني و شرعي نامزدهاي انتخاباتي است كه بر مبناي حقيقت و نه بر پايه مجاز، از كيسه وعده ها خرج كنند و اگر اين چنين نكنند، قرباني اصلي اين گزافه سرايي ها، خود كانديداهايي هستند كه مردم فهيم ايران، آنان را از دايره انتخاب شدن طرد مي كنند.


توانايي تحقق وعده هاي انتخاباتي

نگاه به پشتوانه عملي هر وعده انتخاباتي كه بر زبان رانده مي شود از الزامات عقل انديشي و مصلحت جويي است.

متاسفانه در فضاي انتخاباتي ادوار گذشته شاهد بيان گفته هايي از سوي نامزدها بوديم كه به هيچ وجه در ظرف توان و قدرت يك نماينده مجلس نبود.

رسم ناپسند وعده دادن هاي پرشمار و رنگارنگ باعث شده است كه برخي از مردم مطابق با سخن سرايي هاي پرطمطراق كانديداها، انتظار داشته باشند كه با ورود فرد منتخبشان به صحن مجلس، به يكباره كليه مشكلات عمراني، بهداشتي و آموزشي شهرشان دگرگون شود.

عدم توازن ميان حجم وعده هاي زباني با مصداق عملي و عيني شعارهاي انتخاباتي، موجب مي شود كه افكار عمومي نسبت به نتايج و خروجي انتخابات دلسرد شود.

وقتي حتي نيمي از گفته هاي كانديداها در مقام عمل محقق نمي شود، بديهي است كه مردم در انتخابات بعدي، به بسياري از كانديداها نيز به ديد يك "حراف فرصت طلب" نگاه كنند و به بيان ساده تر، در آن شرايط همه كانديداها را با يك چوب مي زنند.

عدم توانايي كانديداها در به منصه ظهور رساندن قول هاي انتخاباتي، خود به خود موجب كاهش اعتماد مردم به فرآيند پرافتخار انتخابات مي شود .

يعني كانديدي كه بايد به طور طبيعي و منطقي در پرشورتر شدن صندوق هاي راي، نقش مثبت و موثري ايفا كند، با سخنان غير عملي و غير كارشناسي خود، آب در آسياب دشمن مي ريزد.

به بيان ديگر، هر فردي، اعم از يك شهروند معمولي يا يك نامزد انتخاباتي كه بخواهد به دستاوردهاي انتخابات آزاد ايران كه ازسرمايه خون شهادت حاصل شده است، بي اعتمادي و نا اميدي را تزريق كند، در نتيجه به كل ايدئولوژي نظام خيانت كرده است.

تسليم نشدن كانديداها در مواجهه با اربابان ثروت

وقتي سخن از نمايندگي خليفة الله به ميان مي آيد، اين واژه مقدس الزامات سنگيني را هم در پي دارد كه يكي از عمده ترين آن ها، ارجح دانستن مصلحت عموم مردم بر منافع اقشار خاص است.

پرواضح است كه نبايد از كانديدي كه سراپا وامدار الطاف گرو هاي وابسته به مكنت است و با دلگرمي و حمايت آنان به كرسي مجلس جلوس مي كند، متوقع بود كه در دوره نمايندگي اش، محنت توده را رنج خويش به حساب آورد.

زماني خانه پارلمان از پاي بست ويران مي شود كه تعداد نمايندگان گروه هاي متمكن افزون تر از نمايندگان كارگران و پيشه وران باشد.

تجربه چنين مجلس "كاپيتاليستي" در نظام ليبرال دموكراسي آمريكا و البته نتيجه فاجعه بار فعلي آن نيز مشهود و قابل عبرت است.

وقتي سناتورها و منتخبان مجلس نمايندگان در ايالت متحده، خود در زمره اشراف محسوب شده و با رانت هم پياله هاي خود نيز به جايگاه سياسي نايل مي شوند، واضح است كه طبقات فقير اين كشور وقتي مشاهده مي كنند كه هيچ نماينده اي براي انعكاس دغدغه هاي آنان وجود ندارد، قيام گسترده "وال استريت" را  براي اضمحلال كل نظام ترتيب دهند.

در واقع، نتيجه و پيامدهاي وصل شدن مطلق نمايندگان مردم به مثلث زور و زر و تزوير در جامعه آمريكا، مي تواند براي بسياري از ملل گوناگون نيز  آموزنده و پندآفرين باشد.

متاسفانه در خاك ايران اسلامي هم كم نيستند كانديداهايي كه در پشت پرده با اربابان ثروت متصل هستند و فرامين گردانندگان و سرمايه گذاران ستادهاي انتخاباتي شان را مو به مو اجرا مي كنند.

"نمك گير شدن" كانديداي مجلس شوراي اسلامي و راه يابي همان فرد به پارلمان، تاثير منفي و مستقيم خود را بر روي سرنوشت مردم برجاي مي گذارد و حتي در يك بازه زماني كوتاه مدت، هزينه جبران الطاف سرمايه داران، نه از جيب آن نماينده كه از كيسه مردم تامين خواهد شد.

حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي، در همين راستا و در توصيف كانديداهاي اصلح عنوان كردند: مردم بايد كساني را انتخاب كنند كه به كانون هاي ثروت و قدرت متصل نباشند؛ كساني باشند كه واقعا مردم اينها را بخواهند؛ بر طبق وجدانشان، بر طبق دينشان و بر طبق وظايف انقلابي شان عمل كنند.

سخن صريح آن كه بايد هوشيار بود كه اگر صداي دنده هاي ترك خورده فقرا، مجالي براي انعكاس در مجلس نمايندگان مردم نيابد، فرياد پابرهنگان از منفذي ديگر  و به شكلي ديگر سر بر مي آورد!


عدم تخريب و ترور شخصيت كانديداهاي ديگر

همچو روز روشن است كه "ضعف شخصيتي" عمده دليلي است كه يك نامزد انتخاباتي، كانديداي ديگر را به تيغ تحقير و توهين مي خواند.

اثبات حقانيت وعده ها با خرد كردن كانديداي ديگر حاصل نمي شود، بلكه كارنامه گذشته كانديداها، معيار غير قابل كتماني است كه مردم در گزينش خود به آن اتكا مي كنند.

حتي آيت‌الله العظمي زنجاني، يكي از مراجع عظام تقليد در خصوص حفظ اخلاق انتخاباتي، پا را فراتر از توصيه نهادند و تخريب كانديدا را حرام اعلام كردند.

"تخريب ديگران و غيبت كردن از آن ها در انتخابات شرعا حرام است. با بداخلاقي، تندي و خراب كردن ديگران كار درست نمي‌شود .كانديداها اگر هنر دارند خود را عرضه كنند و از تخريب ديگران بپرهيزند زيرا تخريب ديگران و غيبت كردن حرام است."

در هر حال، جداي از نتايج  انتخابات 12 اسفند، بايد عنوان كرد كه پذيرفته شدن در صندوق هاي اخذ راي، همواره به معناي قبول شدن در آزمون اخلاق انتخاباتي نيست.

چه بسا كانديدي در پيشگاه مردم براي نمايندگي مجلس مقبول نيفتد اما اگر در پروسه انتخابات، كيسه بيت المال را صرف شانتاژ سياسي نكرد و زبانش را جز به راستي نچرخاند، آنگاه به طور قطع در آزمون "اخلاق انتخاباتي" در پيشگاه خداوند و مردم سرافراز بيرون آمده است.


|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,

صفحه قبل 1 ... 3 4 5 6 7 ... 8 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید