سمت ‌و سوي سياست‌ هاي کلي نظام تعليم‌ و تربيت کشور مشخص نيست
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
آيت الله مصباح يزدي:
سمت ‌و سوي سياست‌ هاي کلي نظام تعليم‌ و تربيت کشور مشخص نيست
 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

رئيس موسسه آموزشي و پرورشي امام خميني(ره) گفت: تحول در محتواي آموزشي و پرورشي اساسي‌ترين نياز نظام تعليم و تربيت کشور است.

به گزارش ايسنا، آيت‌الله مصباح يزدي در ديدار با حميدرضا حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش با بيان متأثر بودن فضاي آموزش و پرورش از تحولات نظام سياسي کشور، تصريح کرد: در هر دوره‌اي تعليم و تربيت کشور متأثر از فضاي سياسي حاکم بوده است و حتي مديراني نيز که وابستگي سياسي خاصي نداشته‌اند تحت تأثير فضاي سياسي جامعه مجبور به اجراي برنامه‌هايي جهت‌دار در درون آموزش و پرورش شده‌اند و سايه انداختن فضاي سياست‌زدگي بر سر آموزش و پرورش همواره از بزرگ‌ترين معضلات و مشکلات اين نهاد بوده است.وي افزود: مشکل کتب درسي از ديگر مسائل مورد بحث در وزارت آموزش وپرورش است که متأسفانه بايد يادآور شد کتب درسي مقاطع مختلف تحصيلي از جهات مختلف داراي اشکالات و نواقص فراوان هستند.

وي با بيان اينکه «سمت و سوي سياست‌هاي کلي نظام تعليم و تربيت کشور مشخص نيست» بيان کرد: کمبود ديگري که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته و کمتر بدان توجه مي‌شود، سياست‌هاي کلي محتواي آموزشي است. اين عضو مجلس خبرگان تأکيد کرد: تجربيات عملي و نکاتي که از آموزه‌هاي کتاب و سنت به دست مي‌آيد نشان مي‌دهد که تغيير بنيادي آموزش و پرورش در نظام ارزشي اسلامي مستلزم توجه ويژه به محتواي آموزشي و پرورشي است. براي تحول بنيادين در آموزش و پرورش بايد به سراغ تحول افکار بنيادي اين نهاد رفت. تحول در نظام آموزش و پرورش کشور لوازمي دارد که بايد با استفاده از نظرات متخصصان اين فن، برنامه‌اي جامع و مانع براي نظام تعليم و تربيت کشور طرح‌ريزي گردد.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
نايب رئيس اول سازمان نظام مهندسي خراسان رضوي خبر داد:
نفوذ فناوري هاي اطلاعات در صنعت ساختمان كشور
 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

مشهد-خبرنگاررسالت:

نايب رئيس اول سازمان نظام مهندسي خراسان رضوي گفت: نفوذ فناوري هاي اطلاعات در صنعت ساختمان كشور مطلوب است. مهندس محمد رضا اسماعيلي اظهارداشت: استفاده از فناوري هاي نوين در صنعت ساختمان سازي بايد سه رويكرد اقتصادي ، افزايش سرعت و ايجاد سبك سازي در ساخت و ساز ها مورد توجه قرار گيرد .نايب رئيس اول سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان رضوي افزود: كشور ما يكي از كشورهايي است كه برروي خط زلزله واقع شده است كه اين خود برتوجه به ساخت سازهايي با رعايت اصول ايمني واستانداردها وفناوري هاي نوين افزوده است.مهندس اسماعيلي حركت به سمت بهره گيري از فناوري هاي نوين صنعت ساختمان را مهم وضروري عنوان كرد و گفت: با به‌كار گيري از اين فناوري هاي نوين مي توانيم علاوه برسرعت بخشيدن به ساخت وسازها ، ايمني ساختمان را نيز افزايش دهيم.وي درادامه به
فرهنگ سازي درحوزه به‌كارگيري از فناوري هاي نوين در صنعت ساختمان اشاره كردواظهارداشت: در راستاي گسترش فناوري هاي نوين در صنعت ساختمان آنچه كه از اهميت وپژه اي برخوردار است فراهم كردن بسترهاي لازم براي ارتقاء فرهنگ عمومي در استفاده از
فناوري هاي نوين است.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
راه اينجاست
 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

‏"دو چيز را بايد در نظر داشت: يكي، به فكر كار و تلاش بودن و خسته نشدنِ از آن، كه انسان بايستي اين ميل و اراده‏ به تلاش را در خود زنده نگه دارد؛ بخصوص شما جوانها كه مطلقاً نبايد بگذاريد ميل به تلاش و كار در شما ضعيف شود. دوم، پيدا كردن نقطه‏اي است كه شما بايد در آنجا كار كنيد. اگر شما دانشجوييد، اگر كارمند اداره‏ايد، اگر شاغل در شغل آزاديد، اگر نظامي‏ايد، اگر غير نظامي‏ايد، نقطه‏اي را كه بايد در آنجا حضور داشته باشيد و كار كنيد، پيدا كنيد. جهاد، فقط در ميدان جنگ نيست؛ اينكه شما شعار مي‏دهيد كه ما اهل كوفه نيستيم،معنايش اين نيست كه اگر ميدان جنگي آراسته شد، ما مي‏آييم و اسلحه به دوش مي‏اندازيم و مي‏جنگيم؛ اين يكي از كارهاست...اما كارِ هميشگي، كارِ توليد علم، توليد سازندگي، خدمت‏رساني‏، تلاش براي تأمين عدالت، تلاش براي حفظ عصمت و عفت عمومي، تلاش براي هدايت و ساختن ديگران و مقدم بر همه‏ آنها، تلاش براي حفظ عصمت و سلامت نفس خود است. عزيزان من! خيلي مراقب خودتان باشيد؛ "اتّقوا اللَّه". گفته‏اند كه امام‏جمعه در هر نماز جمعه بايد مردم را به تقوا و پرهيزگاري دعوت كند؛ اين كار براي چيست؟ براي اين است كه راه زندگي،راه لغزاني است، كه دائم انسان بايد جلوي پاي خودش را نگاه كند؛ مراقب باشد؛ درست حركت كند، كه مبادا پاي او بلغزد؛ اين، حفظ تقواست؛ اين، اساس كارهاست...". (‏بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اعضاي بسيج و پرسنل اداره كل اطلاعات استان همدان-16/4/83‏‏)‏

 


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
شعري تقديم به دانشمند هسته‌ اي شهيد؛ مصطفي احمدي‌ روشن
 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

به گزارش خبرنگار فارس، محمدرضا وحيدزاده از شاعران جوان کشورمان به مناسبت شهادت شهيد مصطفي احمدي روشن شعري سروده و به خون پاک شهداي علم و همه شاهدان راه حقيقت تقديم کرده است. اين شعر که در اختيار خبرگزاري فارس قرار داده شده است به شرح زير است:

اگر که شوکت اين باغ، به چشم تنگ تو خار است

به گوش خود بسپار اين فقط شروع بهار است

به تيغ و دشنه تن ما نکرده پشت به ميدان

و نيز جاي سر ما، نه شانه‌ که سرِ دار است

از آن گلي که شکستيد هزار غنچه برويد

مباش در پي شاهد، فزون ز حد شمار است

به شهرياري شهر شرف رسيده هر آن کس

که مرگ در نظرش جز ميان معرکه عار است

هلا سيوف برهنه، شما و سينه چاکم

که بي ‌قراري ايل از صداي پاي سوار است

شکستن گل اگر چه نشانده غم به دل باغ

به جاده لاله نشاندن به پيشوازي يار است


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
حقوق بيگانگان در قديم
 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

حجت الله مهدوي

در دوران باستان شخصيت حقوقي بيگانگان به کلي نفي مي‌شد و آنان از ابتدايي ‌ترين حقوق در آن جوامع محروم بودند. به عنوان مثال يک خارجي حق ازدواج در سرزمين بيگانه را نداشته و نمي‌توانست مالک اموال شود و يا حق مراجعه به دادگاه جهت جبران خساراتي که متحمل مي‌شد را نداشت و به طور کلي رفتار با آنان شبيه رفتار با بردگان بوده است. بيگانگان فقط به دو طريق امكان ارتباط با افراد يک سرزمين را داشته‌اند؛ يکي از طريق عهدنامه‌ هاي منعقده بين دولت‌ها و ديگر از طريق مهمان نوازي؛ به اين معني که حمايت و مراقبت از بيگانه به عهده ميزبان بوده و در حقيقت هيچ گونه حمايت قانوني وجود نداشت و حمايت صرفاً جنبه فردي داشت. در اين مقاله به بررسي اين حقوق در برخي از كشورهاي جهان (در دوران گذشته) پرداخته مي‌شود:

روم باستان: در حقوق روم، بيگانگان خارج از حد و مرز قانون محسوب مي شدند و رومي ها بيش‌تر تمايل داشتند تا ملل اجنبي را تحت سلطه امپراتوري خود در‌آورند و کمتر درصدد نابودي آنها بودند. آنان تدريجاً توسط معاهدات، حقوقي براي بيگانگان قائل شدند که مسئله به رسميت شناختن مصونيت فرستادگان از جمله آن حقوق بوده است.

يونان باستان: در اين كشور که از جمهوري ‌هاي مختلف تشکيل شده بود، اهالي هر جمهوري در جمهوري ديگر بيگانه تلقي مي شده‌اند. مع الوصف بر اثر ازدياد داد و ستد ميان جمهوري ‌ها، روابط حقوقي گوناگون ميان آنها پديد آمده و بر اين اساس تعيين حقوق بيگانگان در قالب معاهدات در هر جمهوري لازم بود و اشتراک زبان و فرهنگ، عامل مؤثري در انعقاد اين معاهدات بوده است.

هندوستان: اگر به تاريخ وضعيتي که اتباع بيگانه در ممالک قديم داشته‌اند مراجعه کنيم، معلوم مي‌شود که وضعيت آنان در بينِ مللي که اساس تشکيلات آن متکي به سنت بوده به مراتب سخت‌تر از وضعيتي بوده که در بين مللي داشته‌اند که اصول سياست آنها مبتني بر جهانگيري و تجارت بوده است. در هيئت هاي جامعه که صرفاً مطيع عقايد مذهبي بوده و عقايد مزبور در آن ملت‌ها به نحو مطلق حکومت مي‌کرد، اصل کلي عبارت بود از اينكه فرد خارجي، موجودي ناپاک و خارج از مذهب و لذا محروم از حقوق بشريت است. چنانچه در هندوستان، قانون «مانو» (Manou) بين «برهمن» (Brahmane) و «سوترا» (Soutra) فرق کلي مي‌گذاشت. چه برهمن، فاتح و صاحب اختيار بوده در حالي که سوترا مغلوب و اسير و عبد. به عبارت ديگر موجود ناپاکي بود که نمي‌توانست با طبقه برهمن رابطه‌ خانوادگي و يا حقوقي پيدا کند و حتي طبقه ديگري وجود داشت که پست‌تر از طبقه سوترا بود و آن عبارت بود از طبقه «پاريا» (Paria) که افراد آن حق نداشتند حتي به سمت غلامي داخل طبقه برهمن گردند.

مصر: در مصر نيز مادام که قدرت سلطنتي در دست رؤساي مذهب بود، خارجي‌ ها طرف بغض بودند و با آنها معامله سختي به عمل مي‌آمد. چه مصري‌ها خود را مأمور تسخير دنيا دانسته و تصور مي‌کردند که بايستي احکام غضب الهي را نسبت به خارجي ‌ها يعني نسبت به موجودات نجس و خارج از مذهب اجرا نمايند. چنانچه در يکي از هرم‌ هاي بزرگ مصر عبارت ذيل منقوش است: «در ساختمان اين گنبد يک نفر هم از اهالي مملکت شرکت ننموده است؛ يعني تمام عمله و زحمتکش آن، اجانب بوده‌اند». ملت يهود نيز که بر طبق اصول مذهبي، خود را قوم برگزيده خدا محسوب مي‌دانستند مجاز نبودند با اجانب مراوده نمايند.
قتل عامي که يهود در فلسطين در قرون گذشته براي اجتناب از تماس با اجانب نموده‌اند ضبط تاريخ است. اگرچه در قوانين موسوي احکام رأفت آميز نسبت به اجانب
موجود است. چنانکه در مجازات بين يهود و خارجي فرقي نبوده و در معابد که محل تحصن مذهبي بود براي اجانب نيز بسته نمي شد. ولي از نقطه نظر سياسي يهوديان برتري بني اسرائيل و پستي اجانب را امري مسلم به شمار مي‌آوردند.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
رئيس شاخه جنوب جماعت علماي عراق مطرح كرد:
ترور و تخريب تاسيسات زيربنايي ارمغان اشغالگري آمريکا
 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

رئيس شاخه جنوب جماعت علماي عراق با بيان اينکه تروريست‌ها تحت حمايت آمريکا به کشتار مردم عراق مي‌پرداختند، تاکيد کرد که علاوه بر تخريب و نابودي تاسيسات زير بنايي، قتل و جراحت‌هايي که بسياري از آنها منجر به نقص عضو شده‌اند را ارمغان اشغال عراق توسط آمريکا دانست."خالد عبدالوهاب الملا" رئيس شاخه جنوب جماعت علماي عراق و عضو ائتلاف ملي عراق در گفتگو با فارس، تحويل آخرين پايگاه آمريکا به نيروهاي عراقي را پيروزي بزرگي براي دولت و ملت عراق خواند و با تاکيد بر لزوم خروج هر چه سريعتر همه نيروهاي آمريکايي از عراق،‌ به طرح ابقاي چندين هزار نفر از نيروهاي آمريکايي در سفارت واشنگتن در بغداد اشاره کرد و گفت: ملت بزرگ عراق هيچ نيازي به حضور بيگانگان بر روي خاکش ندارد.وي با بيان اينکه آمريکايي‌ها به خاطر منافع و اهداف استراتژيک خود در منطقه دست به اشغال عراق زدند؛‌ تاکيد کرد ، امروزه پس از گذشت هشت سال از اشغالگري براي همه جهانيان ثابت شد که ادعاهاي آمريکا در حمله به عراق دروغ از آب در آمده و اين نشان مي‌دهد که پنتاگون به منظور حفظ رژيم صهيونيستي، غارت ثروت‌ نفتي و عملي ساختن طرح موسوم به خاورميانه بزرگ تفرقه افکني بين پيروان مذاهب اسلامي به عراق يورش برد.اين انديشمند عراقي که تلاش‌هاي بسياري به منظور تحقق تقريب بين شيعه و سني در کارنامه خود به ثبت رسانده است، تصريح کرد که واشنگتن به رغم کشتار شمار بسيار زيادي از ملت بيگناه عراق هيچ اقدامي در راستاي آموزش و پرورش و يا سازندگي در عراق انجام نداده و مي توان گفت که عراقي‌ها جز عمليات کشتار و تروريسم چيزي از آمريکايي‌ها نديده‌اند.وي افزود: مسئوليت همه جنايت‌هاي خونين و کشتار مردم عراق در طول مدت اشغال عراق بر عهده آمريکاست زيرا آسمان، زمين و حتي منابع آب عراق در دست آمريکا بوده و بر همگان مبرهن شد که دستان نيروهاي آمريکايي در همه عمليات تروريستي به خون ملت عراق آغشته شده است.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
جلالي
فوتبال با 18 تيم زنده است
 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

مجيد جلالي معتقد است كه با كاهش احتمالي تعداد تيم‌هاي ليگ فقط صورت مسئله مشكلات ناشي از فشردگي مسابقات را پاك مي‌كنيم چرا كه حل اين مشكلات ريشه در زيرساخت‌هاي فوتبال ايران دارد.سرمربي تيم فولاد درباره تعداد تيم‌هاي ليگ برتر، فشردگي مسابقات گفت: معتقدم ما مي‌توانيم ليگ برتر را با همين 18 تيم برگزار كنيم چرا كه حضور اين تعداد تيم در ليگ برتر به گستردگي فوتبال در كل مناطق كشور كمك مي‌كند. مردم علاقه دارند تيم‌ شهرشان در ليگ برتر حضور داشته باشد و اين باعث پويايي و زنده ماندن و رشد فوتبال در سراسر نقاط ايران مي‌شود.وي افزود: اما ما مي‌توانيم در شيوه برگزاري بازي‌ها طوري عمل كنيم تا مشكلات كمتر شود. به هر حال فشردگي بازي‌ها در بسياري از كشورهاي دنيا وجود دارد و بنده هم اعتقاد دارم اين مهم بهتر است در فوتبال كشورمان اعمال شود. تيم‌ها بايد عادت كنند كه هر چهار يا پنج روز يك‌بار بازي كنند. به هر حال شايد عمل به اين شيوه با توجه به اردوهاي امسال و سال‌هاي آتي تيم ملي، در 2 يا 3 سال اول تبعاتي را از حيث بالا رفتن تعداد مصدومان، خستگي‌ تيم‌ها به دلايل مختلف و كاهش نسبي كيفيت بازيها داشته باشد اما بايد بدانيم كه اجراي اين روش در طولاني مدت به پيشرفت فوتبال ما كمك زيادي مي‌كند.اين كارشناس فوتبال تاكيد كرد: وقتي فشردگي بازي‌هاي ليگ زياد مي‌شود و تيم‌ها مجبورند مدام در حال سفر به شهرهاي مختلف باشند، خود به خود به سمت برنامه‌ريزي‌ جدي‌تر و علمي‌تر در بحث تمرينات، ريكاوري،‌ تغذيه، مراقبت بازيكنان و... مي‌روند. جلالي در پايان گفت: فوتبال ما با حضور 18 تيم در ليگ برتر زنده است و براي حل مشكلات آن نبايد به راه‌هاي غلط متوسل شويم. واگر مي‌خواهيم فوتبال ايران پيشرفت كند، پس فقط بايد به راه‌هاي درست و اصولي فكر كنيم.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
وزير خارجه بريتانيا:
غرب درپي جنگ با ايران نيست
 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

وزير خارجه انگليس با تاکيد بر افزايش فشارهاي اقتصادي بر ايران گفت که غرب به دنبال جنگ با جمهوري اسلامي نيست.به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از آسوشيتدپرس، ويليام هيگ گفت: کشورهاي اروپايي فشارهاي خود بر برنامه هسته اي ايران را شدت خواهند بخشيد، اما غرب به دنبال کشاندن اين تنش ها به حوزه نظامي نيست.هيگ در گفتگو با شبکه «اسکاي» ادعا کرد: من بر اين باورم که اتحاديه اروپا اواخر اين ماه تحريم هاي خود بر بخش نفت ايران را شدت خواهد بخشيد و در عين حال به دنبال شيوه هاي مسالمت آميز براي ترغيب ايران براي دست برداشتن از پيگيري تسليحات هسته‌اي خواهد بود.اين مقام انگليسي با اشاره به اقدام نظامي عليه ايران به عنوان يک گزينه و دستور کار افزود: ما هرگز هيچ راهکاري را از دستور کار خارج نکرديم. هيچ گزينه‌اي را کنار نگذاشتيم يا از هيچ راه حلي هم حمايت نکرده ايم. همگي بر اين باوريم که تمامي گزينه ها بايد بر روي ميز باشد و اين بخشي از فشار بر ايران است اما ما آشکارا خواهان راه حل نظامي نيستيم و از آن حمايت نمي کنيم.وزير خارجه بريتانيا افزود: ما از «گفتگوهاي معنادار» حمايت مي کنيم. اگر ايران به اين گفتگوها تن ندهد آن گاه فشار فزاينده تحريم‌ها براي مجبور کردن ايران به برخي انعطاف‌ها اعمال خواهد شد.


|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

قدام غيرقانوني قطع پخش برنامه هاي العالم از ماهواره آتلانتيک

 
1390/10/28
  بزرگنمایی:

در پي فشار شيخ نشين هاي عرب منطقه، ماهواره آتلانتيک ‌برد 2 در اقدامي غيرقانوني پخش برنامه هاي شبکه العالم را قطع کرد.به گزارش باشگاه خبرنگاران، پخش برنامه‌هاي شبکه العالم شامگاه يک‌شنبه پانزدهم ژانويه (25‌دي) در‌پي فشار شيخ نشين‌هاي عرب از روي ماهواره آتلانتيک‌برد2 قطع شد.قطع برنامه هاي شبکه العالم درحالي صورت مي گيرد که از مدتها قبل فرکانسهاي مختلف اين شبکه، هدف امواج پارازيت قرار گرفته است.علاوه بر اين سايت شبکه العالم در برخي از شيخ نشين هاي عرب فيلتر شده‌و مخاطبان در اين کشورها حتي از طريق اينترنت به اين شبکه دسترسي ندارند.اين درحالي است که بر اساس قرارداد امضا شده، ماهواره آتلانتيک‌برد2 حق قطع يکجانبه برنامه هاي شبکه العالم را نداشت‌و در صورت بروز هرگونه اشکالي بايست مراتب را به صورت کتبي به اطلاع شبکه برساند.مسئولان اين ماهواره از ارائه توضيح درباره اين اقدام غيرقانوني خودداري کردند.درحال حاضر شبکه العالم روي ماهواره هاي هاتبرد8، آسيا ست5، گالکسي19، تل استار12 و بدر5 پخش مي شود.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

بهروز احمدوند

"بچه شيرها در خيابانهاي پايتخت چه
مي‌كنند؟".اين سئوالي است كه برخي خبرگزاري‌ها
و رسانه ها بارها آن را طي روزهاي اخير مطرح كرده اند.وجود دو بچه شير در خيابانهاي پايتخت به طور طبيعي سئوالات و حتي نگراني‌هايي را در اذهان ايجاد كرده است.نكته بسيار مهم اينكه يكي از بچه شيرها در بزرگراه محل تردد خودروهاي مختلف و ديگري در اطراف پارك جنگلي لويزان به دام افتاده اند.

به راستي بچه شيرها در خيابانهاي پايتخت چه مي كنند؟تا كنون اخبار زيادي در خصوص وجود ناگهاني مار يا حتي روباه و حيوانات موذي در خانه ها به گوش ما رسيده است.بسياري از اين موارد در روستاها اتفاق
مي‌افتد و در شهرها،مخصوصا كلانشهرها كمتر شاهد اين گونه موارد هستيم.

اما تا كنون كسي از وجود بچه شيرها در خيابانهاي تهران چيزي نشنيده بود!مهمانهاي ناخوانده اي كه علي رغم ظاهر زيباي خود مي توانند خطرات زيادي براي شهروندان ايجاد كنند!

زماني كه نخستين خبر در مورد نجات يك بچه شير در خيابانهاي شمال تهران منتشر شد اين نكته به ذهن همگان خطور كرد كه شير نجات يافته حيواني دست آموز بوده و اينكه توسط صاحب خود در خيابانها رها شده است .ماجرا اين گونه بود كه شهروندي اينكه در مسير شرق به غرب بزرگراه همت، خيابان هنگام متوجه حضور اين توله شير در فضاي سبز حاشيه بزرگراه شده بود در تماس با سامانه 125 ضمن
اطلاع‌رساني خواستار حضور سريع آتش نشانان براي گرفتن اين حيوان و انتقال آن شد.

ستاد فرماندهي آتش نشاني تهران با دريافت خبر پيدا شدن اين بچه شير بلافاصله
آتش‌نشانان ايستگاه 57 را روانه محل اعلام شده کرد.آتش نشانان با سرعت عمل خود از اين برخورد احتمالي پيشگيري کردند و موفق شدند اين توله شير را گرفته و به ايستگاه خود منتقل کنند تا به مرکز نگهداري حيوانات انتقال داده شود.حرکات اين بچه شير نيز نشان مي داد كه حيواني دست آموز است .

در حالي كه اين خبر به عنوان موضوعي جالب توجه در رسانه ها منتشر شده بود،چندي بعد خبر نجات دومين بچه شير در جنگلهاي لويزان "جلب توجه عمومي"را تبديل به نوعي واهمه كرد !

راننده يك خودروي عبوري هنگام عبور از بزرگراه شهيد زين الدين متوجه حيوان بزرگي شد كه در لابه لاي درختان در حركت بود.وي در تماس با سامانه 125 موضوع را به ماموران آتش نشاني اطلاع داد.

دقايقي بعد ماموران عمليات منطقه 3
آتش‌نشاني و آتش نشانان ايستگاه 54 در محل حضور يافته و با جستجو در حاشيه جنگل لويزان تيم هاي ديگر امدادي را به كمك فراخواندند.پس از 50 دقيقه جستجو، آتش‌نشانان يك قلاده شير را كه در محل انباشت چوب ها در حاشيه جنوبي جنگل پناه برده بود، به دام انداختند.

اين شير با وزن بيش از 50 كيلوگرم دو برابر بچه شيري است كه دو روز قبل از اين حادثه در اين منطقه از سوي آتش نشان ها شكار شده بود.با انتقال اولين شير به دام افتاده به اداره محيط زيست پارك پرديسان اين شير نيز تحويل ماموران محيط زيست شد.به راستي غرش بچه شيرها در پايتخت چه معنا و مفهومي دارد؟

واقعيت امر اين است كه اين بچه شيرها
نمي‌توانند در داخل جنگلهاي لويزان به دنيا آمده و رشد كرده باشند!همان گونه كه منابع خبري اعلام كرده اند اين بچه شيرها دست آموز بوده و توسط صاحبان خود در تهران رها شده اند.به راستي رهايي چنين حيوانات خطرناكي در خيابانها و بزرگراههاي تهران چه معنا و مفهومي دارد؟آيا در صورت حمله اين حيوانات به مردم يا كودكان چه كسي مسئوليت حقوقي فجايع احتمالي را بر عهده خواهد گرفت؟
رها‌سازي بچه شيرها در تهران مي تواند براي ما يك هشدار باشد.در اين خصوص بايد با مسئله قاچاق حيوانات و نگهداري غير قانوني آنها در منازل،باغها،ويلاها و...به صورتي بسيار جدي برخورد شود.هر يك از اين حيوانات در صورتي كه مورد نظارت و كنترل قرار نگيرند مي توانند به صورت بالقوه مولد خطراتي بزرگ و جبران ناپذير در پايتخت باشند.كمترين اين خطرات مي تواند نا امن كردن محيط جنگل براي كساني باشد كه قصد دارند براي تفريح يا پياده روي و ورزش به آنجا بروند.در اين خصوص بايد ضمن‌برخورد قاطعانه با موضوع قاچاق حيوان،برخورد بسيار قاطعانه تري با نگهدارندگان حيوانات غير مجاز صورت گيرد.بديهي است كه صاحبان اين بچه شيرها با توجه به رعب و وحشتي كه در دل شهروندان ايجاد كرده اند مجرم محسوب مي شوند و بايد به جرم آنها رسيدگي شود.در اين خصوص
لازم است نخست حاشيه امني براي دارندگان و پرورش دهندگان غير مجاز حيوانات وحشي ايجاد شود تا حيوانات خود را به سازمان محيط زيست و مراجع ذيربط تحويل دهند و در وهله دوم به شدت با نگهداري حيوانات وحشي در منازل برخورد كرد.

هم اكنون اين سئوال مطرح است كه آيا به غير از دو مورد اخير بچه شير ديگري در خيابانها و مناطق جنگلي شهر رها شده است؟
همچنين بايد مشخص شود كه آيا دو بچه شير هر دو به يك صاحب تعلق داشته است يا خير؟بزرگتر بودن بچه شير دوم مي تواند نشان دهنده اين موضوع باشد كه صاحبان اين دو بچه شير يكي نبوده است.در هر حال رها كردن اين دو بچه شير در داخل شهر و در اطراف مناطق مسكوني مصداق كامل جرم محسوب مي شود.اين اقدام باعث ايجاد رعب در ميان شهروندان و خصوصا ساكنان مناطق مذكور مي شود.آيا در صورتي كه بچه شيرها بزرگتر شده و تحت تاثير شرايط جنگلي به يك شير كامل تبديل شوند كسي مي تواند از تشديد عواقب و تبعات اين مسئله جلوگيري كند؟در هر صورت نهادهاي نظارتي و اجرايي بايد با توجه به موارد مذكور هر چه سريع‌تر
اقداماتي بسيار قاطعانه عليه عوامل رهايي بچه شيرها و موارد مشابه صورت دهند.اميد است در آينده شاهد غرش دوباره بچه شيرها
در خيابانهاي تهران و ديگر شهرهاي كشور نباشيم .


|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید