دارابي از مديران سيما خواست به سريال‌هاي تاثريا، شيدايي و پنجره خاتمه دهند رسانه ملي كوله بار غم و
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
رسانه ملي كوله بار غم و اندوه را زمين مي‌گذارد
 
دارابي از مديران سيما خواست به سريال‌هاي تاثريا، شيدايي و پنجره خاتمه دهند
رسانه ملي كوله بار غم و اندوه را زمين مي‌گذارد
 
الناز خمامي‌زاده | در حالي كه روزنامه «جوان» در ۱۷ دي ماه براي اولين بار طي گزارشي تحت عنوان «اربابان سياه نمايي بر تلويزيون مي‌تازند» به واقعيت حاكميت فضاي غم‌انگيز در عرصه تلويزيون ملي پرداخت و از «ستايش» گرفته تا «پنجره» «شيدايي» و «تا ثريا» تسلط تهيه كنندگان و كارگردانان ملودرام‌هاي غم‌انگيز اجتماعي محور را بر تلويزيون به چالش كشيد، به فاصله چند روز بعد بخش «صرفاً جهت اطلاع» اخبار ۲۰:۳۰ و نيز چندين و چند سايت خبري ديگر نيز روي اين موضوع تمركز كردند تا بالاخره در روز گذشته معاون سيما در واكنشي جالب توجه مديران سه شبكه خود را براي پخش سريال‌هايي با فضاي غم انگيز و تلخ مورد مؤاخذه قرار داد.

تلويزيون اثر مستقيمي در شادابي و نشاط اجتماعي دارد اما براي خانواده‌هاي ايراني كه تعصب خاصي بر رعايت شدن موازين اخلاقي و شئونات ديني در قالب برنامه‌هاي تلويزيوني دارند و تنها مخاطب برنامه‌هاي تلويزيون ملي‌شان هستند، چند ماه اخير به مثابه يك كابوس مي‌ماند. صدا و سيما طي چند ماه گذشته با توليد و پخش سريال‌هاي «ستايش»، «پنجره»، «شيدايي» و «تا ثريا» كوله باري از غم و بدبختي و فلاكت را در دامان بينندگاني ريخت كه خسته از يك روز كاري بعد از مدت‌ها در تمناي ديدن يك اثر طنز در تلويزيون بودند. جالب است كه اين جريان در شرايطي اتفاق افتاد كه علي دارابي ، معاون سيما اوايل امسال اعلام كرده بود كه مسئولان صدا و سيما در تلاش براي جلوگيري از ساخت سريال‌هاي تلخ هستند. ادامه روند توليد و پخش ملودرام‌هاي غم انگيز و نيشتر چندين سايت خبري به اين جريان كه با پيشگامي «جوان» انجام شد، دارابي را بر آن داشت تا در روز گذشته مديران سه شبكه خود را مورد پرسش قرار دهد. دارابي از مديران شبكه‌هاي يك، سه و پنج خواسته است كه در خصوص سريال‌هاي «تا ثريا»، «شيدايي» و «پنجره» پاسخگو باشند و از آنها خواست كه اين سريال‌ها را هر چه زودتر خاتمه دهند، البته مؤاخذه دارابي از اين سه شبكه تنها معطوف به پخش سه سريالي شده است كه به صورت همزمان از سه شبكه سيما در حال پخش هستند، حال آنكه جريان سياه نمايي در تلويزيون ملي از ماه‌ها پيش آغاز شده بود. در واقع وقتي كه مردم متعاقب ماه‌هاي رمضان سال‌هاي قبل در انتظار ديدن حداقل يك سريال طنز در ماه رمضان امسال بودند، اما باز هم پخش سريال‌هاي پر‌مناقشه و غم انگيز و در عين حال ماورايي فضاي تلويزيون را اشغال كرد.
همچنين سريال «ستايش» كه از آن مي‌توان به عنوان اسطوره سريال‌هاي غمبار تلويزيون ياد كرد، هر چه بيشتر بر تاريكي فضاي خاكستري‌رنگ تلويزيون افزود. حالا جاي خوشحالي است كه يك مسئول از سازمان دولتي صدا‌و‌سيما به اين توجه كرده است كه فضاي غم‌انگيز تلويزيون، مخاطبان را از رويكرد اصلي كه وي بعد از ماه رمضان نيز تبيين كرده بود، دور مي‌كند.
دارابي در سخنان خودش به اين مسئله اشاره كرده است كه سيما در زمينه طنز و توليد برنامه‌نشاط ‌آفرين كمبود دارد.
دارابي در حالي به اين موضوع توجه نشان داده است كه به گفته برخي منتقدان تلويزيون معضلي كه امروز تلويزيون و مخاطبان با آن دست به گريبان هستند، به تسلط گروه خاصي از تهيه‌كنندگان بر تلويزيون باز مي‌گردد؛ گروهي كه صرفاً در زمينه تهيه ملودرام‌هاي غم انگيز و سياه مهارت دارند و تصميم نهايي براي تلويزيون را هم خودشان اتخاذ مي‌كنند، درست مانند دوران اوج توليد و پخش سريال‌هاي طنز كه گفته مي‌شود در آن دوران شخصيت‌هايي از جنس مهران مديري و رضا عطاران بر تلويزيون مي‌تازيدند.
حقيقت اين است كه ويترين پخش تلويزيون در اين سال‌ها هيچگاه خالي از فضاي طنز نبوده است. «ساختمان پزشكان»، «سه دونگ سه دونگ»، «شمس‌الاماره» و... در سال گذشته و شش ماهه اول سال جاري مخاطبان تلويزيون ملي را به خوبي سرگرم كرده‌اند، حتي زماني كه تلويزيون اثر شاخص طنزي را آماده پخش نداشت، درام‌ها و ملودرام‌هاي اجتماعي تهيه و پخش مي‌شدند كه فضايشان به اندازه فضاي تاريك سريال‌هاي امروزي تلخ و فلاكت بار نبود، البته توليد و پخش ملودرام‌هاي اجتماعي از جنس «ستايش»، «تا ثريا»، «شيدايي» و «پنجره» نيز بخشي از نياز يك رسانه است اما مشكل اينجاست كه شبكه‌هاي مختلف صدا و سيما در حركتي هماهنگ به يكباره سراغ پخش اين ملودرام‌ها رفته‌اند كه فضايشان تاريك و عصبي و شخصيت‌هايشان پرخاشگر و ماتم زده هستند.
در عين حال مدير روابط عمومي شبكه يك ضمن تأييد خبر پخش دو قسمت پاياني مجموعه
«تا ثريا» طي امشب و فرداشب، هرگونه اصلاحات و مميزي آن را تكذيب كرد و گفت: هيچ موردي از اين مجموعه حذف نمي‌شود اما پنج‌شنبه شب آخرين قسمت روي آنتن مي‌رود.

|
امتیاز مطلب : 39
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
مؤسسات خيريه شخصي نظارت مي‌طلبد
 
گزارش «جوان» از فقدان نظارت بر عملكرد مؤسسات صدقه خصوصي
مؤسسات خيريه شخصي نظارت مي‌طلبد
 
علی البرزی | درآمد روزانه برخی از این مؤسسات به طور میانگین به حداقل ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان هم مي‌‌رسد. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان اجتماعی نسبت به مراحل نظارت دقیق برعملکرد این مؤسسات نگرانند و خواستار هوشیاری و آگاهی مردم در زمان مراجعه این افراد به در منازل هستند.

زنگ تلفن خانه به صدا در مي‌‌آید و خانمي‌‌از آن سوی تلفن با کلامي‌‌شیوا و فن بیان قوی از شما دعوت مي‌‌کند تا وجوه نقد نذری و صدقات خود را دراختیار مؤسسه خیریه ای که عموماً آراسته به یک نام مقدس است، واگذار کنید تا صرف امور خیر و کمک به افراد بی بضاعت شود. کافی است با این درخواست کوچک‌ترین موافقتی از سوی شما صورت بگیرد، از سوی مؤسسه آنقدر تماس مي‌‌گیرند تا سرانجام با دریافت صندوق اعانه این شرکت و مراجعه مأمور به خانه موافقت کنید.
هرچند با گسترش شهر‌نشینی و استفاده از ظرفیت‌های مناسب انجمن های مردم نهاد، هیچ تردیدی در فعال بودن مؤسساتی که با نیت خیرخواهانه و کمک به هموطنان نیازمند فعالیت مي‌‌کنند، وجود ندارد، اما چند سال اخیر به ویژه در ماه های محرم و صفر تعداد زیادی از این مؤسسات رسماً وارد ماجرایی سؤال برانگیز برای جمع آوری صدقات و نذورات مردمي ‌‌شده‌اند که مشخص نیست درآمد حاصله از جمع‌آوری حجم زیادی از صدقات مردم صرف چه اموری مي‌‌شود و چگونه در بین افراد نیازمند توزیع مي‌‌شود!
درآمد روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون!
براساس خبرهای رسیده، این مؤسسات از طریق جذب اعتماد مردم و مراجعه خانه به خانه به طور میانگین روزانه درآمدی بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون را کسب مي‌‌کنند. از سوی دیگر، خوش‌زبانی برخی از مأموران این مؤسسات، اعتماد زود هنگام مردم و باور و اعتقاد ویژه‌ای که خانواده‌ها نسبت به پرداخت صدقه و نذورات به ویژه در ماه های حرام دارند، باعث شده است تا میدان فعالیت برای برخی مؤسسه نماها فراهم شود و آنها درلوای کمک به نیازمندان به کسب درآمد برای خود اقدام کنند. متأسفانه این موضوع تا جایی پیش رفته است که اعتماد بیش از اندازه تعدادی از شهروندان پولدار باعث شده است تا آنها برای کمک، چک‌های سفید امضا در اختیار برخی از این مؤسسات قرار دهند!
چه کسی بر فعالیت این مؤسسات نظارت مي‌‌کند؟
به راستی کدام سازمان یا دستگاه اجرایی متولی نظارت بر فعالیت اینگونه از مؤسسات است و برای این مؤسسات که مدعی داشتن مجوز رسمي‌‌از مراجع ذی ربط هستند،
یکی از ضرورت‌های کشورهای اسلامي‌‌این است که برای ترویج فرهنگ نوعدوستی مؤسسات و سازمان‌های مـردم نهــاد در این بحث مشارکت فعال داشته باشند
از سوی کدام سازمان مجوز فعالیت صادرمي‌‌شود؟
به گفته علی شهریاری، کارشناس اجتماعی یکی از ضرورت های کشورهای اسلامي‌‌این است که برای ترویج فرهنگ نوعدوستی مؤسسات و سازمان‌های مردم نهاد در این بحث مشارکت فعال داشته باشند تا از یک طرف زمینه مشارکت مردمي‌‌افزایش پیدا کند و از سوی دیگر کمک و همیار خوبی برای سازمان‌های دولتی در این موضوع باشند. به باور شهریاری، یکی از مشکلات اصلی که برای فعالیت سازمان‌های مردم نهاد وجود دارد، نبود سازو‌کار لازم برای نظارت بر این مؤسسات است.
برای مثال در موضوع جمع‌آوری صدقات و نذورات مردمی، درحال حاضر بسیاری از مؤسسات خیریه وجود دارند که طبق قانون و ضوابط خاصی کمک های مردمي‌‌را جمع آوری و در اختیار افراد نیازمند قرار مي‌‌دهند، اما در نقطه مقابل در میان بسیاری از این مؤسسات، ممکن است مراکزی هم در پوشش مؤسسه خیریه برای کمک به افراد بی بضاعت راه‌اندازی شود، اما به جای پرداختن به اصل موضوع که همان کمک رسانی به همنوع است، به فکر پرکردن جیب خود و کسب درآمد نامشروع باشند.
این کارشناس اجتماعی مي‌‌گوید: مردم و خانواده‌ها به چند دلیل اصلی به راحتی به اینگونه مؤسسات اعتماد مي‌‌کنند و وجوه نقد خود را دراختیار آنها قرارمي‌‌دهند. یکی از این دلایل استفاده مؤسسه نما از ابزارهایی مانند کودکان بی سرپرست، کودکان طلاق، فرزندان دارای تالاسمي‌‌و سرطان است. این مؤسسات با تحریک خانواده‌ها به ویژه بانوان، به بهانه اینکه چندین فرزند بی سرپرست یا کودک طلاق تحت پوشش مؤسسه آنهاست، از مردم اخاذی مي‌‌کنند.
به باور وی، استفاده از اسامي‌‌و عناوین مقدس برای نام مؤسسه، ترفند دیگری است که این مؤسسات برای جلب اعتماد عمومي‌‌ استفاده مي‌‌کنند و حتی با سوء‌استفاده از این نام‌ها برای خود جملات شعاری مي‌‌سازند و این جملات را روی رسیدهای خود، برگه های تبلیغاتی و مواردی از این نمونه قرار مي‌‌دهند.
فعالیت غیرمجازها زیر سایه مجازها!
علیرضا چگینی یکی از مدیران کمیته امداد امام(ره) نیز درباره شگرد های مؤسسات غیر مجاز برای کسب درآمد به «جوان» مي‌‌گوید: این مؤسسات دو گروه هستند؛ یکی مؤسساتی که تحت پوشش کمیته امداد فعالیت مي‌‌کنند و گروه دوم مؤسساتی که در قالب سازمان های مردم نهاد مجوز فعالیت خود را از وزارت کشور دریافت مي‌‌کنند.
به باور چگینی، درحال حاضر با توجه به ساز و کاری که از سوی وزارت کشور در یکسال گذشته برای ارائه مجوز به سازمان‌های مردم نهاد اتخاذ شده است، تا حد زیادی بر فعالیت این مؤسسات نظارت وجود دارد و با شماره ثبت و اساسنامه فعالیت مي‌‌کنند. اما تعدادی از این مؤسسات هیچگونه مجوزی ندارند و به صورت غیر‌قانونی فعالیت مي‌‌کنند.
وی مي‌‌گوید: بهتر است مردم وجوهات و صدقات مبالغ بالای خود را تنها در چرخه کمیته امداد و سازمان های رسمي‌‌واگذار کنند و چنانچه قصد کمک، همیاری و فعالیت با مؤسسات خارج از این چرخه را دارند، باید نسبت به مجاز بودن یا غیر قانونی بودن این مؤسسات دقت لازم را داشته باشند.
 

|
امتیاز مطلب : 45
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

در مصاف با استعمار سیاسی و اقتصادی

 
جستارهایی در مکانت علمی و پیشینه مبارزاتی مرحوم آيت‌الله‌العظمي حاج ملا‌علي‌كني
در مصاف با استعمار سیاسی و اقتصادی
آيت‌الله محمدرضا مهدوي‌كني
 
در روزهایی که پشت سر نهادیم همایش بزرگداشت مرحوم آیت‌الله العظمی حاج ملاعلی کنی از پیشگامان جهاد اقتصادی و عالمان مبرز و مبارز تهران در عصر ناصری، ‌در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
پنجشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۳۲

در روزهایی که پشت سر نهادیم همایش بزرگداشت مرحوم آیت‌الله العظمی حاج ملاعلی کنی از پیشگامان جهاد اقتصادی و عالمان مبرز و مبارز تهران در عصر ناصری، ‌در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد. 
در تکریم مکانت این مجاهد گرانمایه که از یک سو با جریان فراماسونری در ایران در مصاف بود و از سوی دیگر مورد ترور شخصیت تاریخ‌نگاران وابسته قرار گرفته ‌روزنامه جوان یادمانی را فراهم آورده که هم اینک پیش روی شماست. باشد که بیش از این قدردان سرمایه‌های تاریخی خویش باشیم.


مرحوم آيت‌الله حاج ملا‌علي‌كني در سال ۱۲۲۰هـ . ق در قريه كن چشم به جهان گشود و در سال ۱۳۰۶هـ‌‌.‌ق دار فاني را وداع گفت و در جوار حضرت عبدالعظيم حسني(ع) دفن شد كه مدفنش مزار مؤمنان و عاشقان اهل‌بيت (ع) است. پدرش ميرزا قربانعلي آملي و اجدادش ظاهراً از اهالي آمل بودند و در زمان زنديه به تهران و سپس به كن مهاجرت كردند. ايشان از كودكي به تحصيل علوم ديني علاقه داشت و با اينكه پدرش كشاورز و باغدار بود با اصرار و الحاح، پدر را راضي كرد تا راهي نجف اشرف شود و از محضر اساتيد بزرگ نجف مانند مرحوم آيت‌الله شيخ محمدحسن نجفي (صاحب الجواهر)، مرحوم آيت‌الله شيخ حسن كاشف‌الغطاء و آيت‌الله شيخ مشكور حولاوي نجفي بهره‌ها برد و توشه‌ها برگرفت و سپس مدتي به كربلا عزيمت كرد و از اساتيد آن شهر مقدس مانند شريف‌العلماء مازندراني و سيدابراهيم قزويني استفاده كرد. 





در سال ۱۲۴۴هـ . ق طاعون مرگباري در عراق پديدار شد و جان هزاران نفر را گرفت. مرحوم كني در چنين اوضاع و احوالي به‌ناچار به ايران مراجعت كرد و مدت دو سال نزد پدر و مادرش اقامت گزيد و پس از پايان طاعون در سال ۱۲۴۶ دوباره به نجف اشرف بازگشت. او پس از سال‌ها اقامت در نجف اشرف و معاشرت با بزرگاني چون شيخ انصاري و ميرزا محمدحسن شيرازي در سال ۱۲۶۲هـ . ق عراق را ترك گفت و به ايران بازگشت و بالاخره در تهران اقامت گزيد، ولي حدود ۴۴ سال از عمر شريف خود را در دوران سلطنت ناصرالدين‌شاه به تدريس و زعامت و مرجعيت ديني پرداخت و در سال ۱۳۰۶هـ . ق دار فاني را وداع گفت. مرحوم حاج ملا‌علي، پس از وفات مرحوم شيخ ميرزا محمد اندرماني در سال ۱۲۸۲هـ . ق توليت مدرسه مروي را عهده‌دار شد، زيرا بر اساس وقفنامه لازم بود مجتهد جامع‌الشرايط و با نفوذي متولي آن باشد. هنگامي‌كه آيت‌الله ميرزا ابوالقاسم كلانتري - ‌صاحب كتاب مطارح الانظار‌ - از نجف به تهران مهاجرت كرد، حاج ملا علي با اصرار، او را براي تدريس به مدرسه مروي دعوت كرد و پس از آن آيت‌الله سيدعبدالكريم لاهيجي (متوفاي ۱۳۲۳هـ . ق) را براي تدريس به آن مدرسه فرا خواند و سپس او را به دامادي خويش پذيرفت.


جایگاه و نفوذ اجتماعی

حاج ملا‌علي‌كني عالمي بانفوذ و صاحب مكنت و قدرت بود كه شاه و صاحبان قدرت از او حساب مي‌بردند و ترجيح مي‌دادند كه در مسائل مهم مملكتي با او مشورت كنند و در مواردي نيز با مخالفت شديد ايشان روبه‌رو مي‌شدند.


پدرم نقل مي‌كرد كه سراج‌الملك از درباريان قاجار در خيابان اميركبير فعلي خانه‌اي داشت و گاه در آن بساط عيش و نوش برپا مي‌شد، مرحوم حاجي از قضيه اطلاع پيدا كرد و دستور داد شبانه خانه را خراب و با خاك

نقش ايشان در لغو قرارداد رويتر كه تقريباً تمام منابع كشور را در اختيار بيگانگان مي‌گذاشت، معروف است و ‌متأسفانه بعضي از روشنفكر‌اني كه با نفوذ روحانيت مخالف بودند، تاريخ را تحريف و نقش اين عالم بزرگوار را انكار و مسائل را به‌گونه‌اي نادرست بازگو و چهره حاج ملا‌علي‌كني را مشوه كرده‌اند و مبارزات مرحوم كني را با صاحبان قدرت ناديده گرفته و اين عالم خدوم و بزرگوار را به ثروت‌اندوزي و مماشات با زراندوزان متهم كرده‌اند. حال آنكه مبارزه و درگيري ايشان با مفاسد دربار و نفوذ فراماسونري در دربار، نمونه‌هايي از اين اقدامات است

يكسان كنند و خاكش را بيرون ببرند. پس از اين جريان سراج‌الملك براي آنكه رضايت خاطر مرحوم كني را به دست آورد دستور داد در آنجا مسجدي بنا كنند و روي تابلوي بالاي سردر ورودي آن نوشت: ‌


«حسن توفيق بين كه مسجد كرد


سطح ميخانه را سراج‌الملك»


و به روايتي اين شعر را نوشت: ‌


«ببين شرافت ميخانه مرا‌ اي شيخ


پس از خراب شدن خانه خدا گردد»


هم‌اكنون بيت اول بالاي سردر مسجد هست.


آقاي دكتر علي‌نقي كني از نواده‌هاي مرحوم حاج ملا علي مي‌گفت اسنادي از حاجي در اختيار اوست كه ميان حاجي و ناصرالدين‌شاه مكاتباتي رد و بدل شده بود و بر مبناي اين نوشته‌ها آنچه بعضي بدبين‌ها مي‌گويند كه او با دربار روابط حسنه داشته و مماشات مي‌كرده است، واقعيت ندارد، زيرا از اين نوشته‌ها برمي‌آيد كه در موارد گوناگون برخورد ناصحانه و احياناً تند با دربار قاجار و شاه قجر داشت و ناصرالدين‌شاه هم از ايشان حساب مي‌برد. 





در مصاف با استعمار

نقش ايشان در لغو قرارداد رويتر كه تقريباً تمام منابع كشور را در اختيار بيگانگان مي‌گذاشت، معروف است و ‌متأسفانه بعضي از روشنفكر‌اني كه با نفوذ روحانيت مخالف بودند، تاريخ را تحريف و نقش اين عالم بزرگوار را انكار و مسائل را به‌گونه‌اي نادرست بازگو و چهره حاج ملا‌علي‌كني را مشوه كرده‌اند و مبارزات مرحوم كني را با صاحبان قدرت ناديده گرفته و اين عالم خدوم و بزرگوار را به ثروت‌اندوزي و مماشات با زراندوزان متهم كرده‌اند. حال آنكه مبارزه و درگيري ايشان با مفاسد دربار و درباريان و اقدامات عملي ايشان در جلوگيري از مفاسد و نفوذ فراماسونري در دربار، نمونه‌هايي از اين اقدامات است. الغاي قرارداد رويتر از مسئله لغو قرارداد تنباكو اهميت بيشتري دارد و تا حاج ملا علي در قيد حيات بود، مسئله تنباكو مطرح نشد و تنها پس از وفات ايشان ناصرالدين‌شاه اين قرارداد را بست كه با حكم مرحوم حاج‌ ميرزا حسن شيرازي لغو شد.


از جمله اقدامات مهم ايشان همان مخالفت با قرارداد رويتر بود كه‌ متأسفانه خيلي روي آن كار نشده است. كسروي در تاريخ مشروطيتش اين را از سيئات مرحوم كني برشمرد و به عنوان يك روشنفكر، آخوندها را مانع پيشرفت ايران و حاج ملا‌علي‌كني را از جمله روحانيوني مي‌دانست كه مانع ترقي كشور مي‌شدند.


در قرارداد رويتر، همه ايران تقريباً در برابر اندكي پول و رشوه در اختيار انگليسي‌ها قرار داده شد و از كساني كه با قرارداد مزبور مخالفت كردند همين حاجي كني بود، يكي هم آقاي شيخ محمد رستم‌آبادي - ‌كه نسبت دوري با آقاي دكتر ولايتي دارد - اين دو نفر از علماي آن زمان و هر دو در مدرسه مروي بودند. آقاي رستم‌آبادي در مدرسه مروي تدريس مي‌كرد و در آنجا نماز جماعت مي‌خواند. ايشان از طريق كشاورزي امرار معاش مي‌كرد و از زهاد زمان خود بود.


يكي از اقدامات مرحوم حاجي - ‌كه باز پدرم نقل مي‌كرد‌ - مخالفت با قرارداد راه‌آهن بود. يعني همين ماشين دودي تهران‌ - ‌شهرري كه بلژيكي‌ها آمدند اينجا، اين خط آهن را درست كردند. تا زماني كه حاجي زنده بود نگذاشت اين كار انجام شود. بعد از فوت مرحوم حاجي، ناصرالدين‌شاه اين كار را كرد. پدرم مي‌گفت حاجي براي ناصرالدين‌شاه پيغام داد: «اين كار را نكن. اين قرارداد را با خارجي‌ها نبند». براي وي اين مثال را زد كه بچه فيل را به خانه‌ات راه نده، اگر بخواهي بيرونش كني آن وقت بايد سردر خانه‌ات را خراب كني! گفته بودند كه مثلاً اينها به عنوان آباداني به كشور مي‌آيند، ولي بعد بيرون كردنشان مشكل است، منتها آن زمان برداشت روشنفكر‌ها از علما اين بود كه اينها با پيشرفت و علم و ترقي و مظاهر تمدن مخالفند، حال آنكه آقايان علما بيشتر نظرشان به مسئله تسلط خارجي‌ها بود، زيرا در تنباكو همين بود و نظر حاجي هم همين بود، حال آنكه كسروي در تاريخ مشروطيت اين مسئله را عنوان مي‌كرد كه علما با مظاهر تمدن مخالفند و نگذاشتند كه ايران پيشرفت كند و يكي از سيئات حاجي را هم مخالفتش با قرارداد رويتر مي‌دانند. حاج ملا علي مي‌گفت:«برويد فناوري را ياد بگيريد و به دست خودتان راه‌آهن بسازيد و خارجي‌ها را بر منابع كشور مسلط نكنيد».


پدرم نقل مي‌كرد كه يكي از اقدامات ايشان مخالفت با سپهسالار بود، چون سپهسالار خيلي طرفدار ارتباط با غربي‌ها و انگليسي‌ها بود و در جريان قرارداد رويتر نقش فراواني داشت. مي‌گويند از كساني كه در جريان امضاي اين قرارداد رشوه گرفته سپهسالار بود. باز هم پدرم نقل مي‌كرد - ‌من اينها را در كتاب‌هاي تاريخ نديده‌ام‌ - كه وقتي سپهسالار رفت خارج و برگشت قيافه‌اش را عوض كرد و ريشش را تراشيد با اينكه رجال ايران محاسن داشتند. اين مسئله به‌علاوه ارتباطاتي كه با خارجي‌ها داشت و قرارداد‌هايي كه با آنها بسته بود، باعث شد كه حاجي دستور بدهد در شهر راهش ندهند كه در پي آن ايشان براي اينكه خودش را تطهير كند قول مي‌دهد كه همين مدرسه سپهسالار را بسازد. زمين مدرسه سپهسالار و مجلس شوراي ملي سابق جزء باغ و خانه خود سپهسالار بود. بالاخره اين مدرسه و مسجد را ساخت كه خودش را تطهير كند.


تولیت مدرسه مروی تهران


مرحوم حاج ملا‌علي‌كني در زمان توليت مدرسه مروي در توسعه و تعمير اساسي مدرسه اقدامات شاياني كرده و قسمتي از اموال خود را وقف مدرسه مروي نمودند. ايشان در وقفنامه جداگانه‌اي، موقوفات و اقدامات انجام‌شده را به تفصيل نگاشته كه به صورت كتابچه‌اي در كتابخانه مدرسه موجود است.


اموال و موقوفات


نكته ديگري در مورد مرحوم حاجي، جنبه مالي ايشان است. ايشان خيلي ثروتمند بودند و هم‌اكنون در كن، شهرري، ورامين، قزوين و تهران موقوفات زيادي از ايشان مانده كه بخشي از آن وقف خاص

يكي از اقدامات مرحوم حاجي - ‌كه باز پدرم نقل مي‌كرد‌ - مخالفت با قرارداد راه‌آهن بود. يعني همين ماشين دودي تهران‌ - ‌شهرري كه بلژيكي‌ها آمدند اينجا، اين خط آهن را درست كردند. تا زماني كه حاجي زنده بود نگذاشت اين كار انجام شود. بعد از فوت مرحوم حاجي، ناصرالدين‌شاه اين كار را كرد. پدرم مي‌گفت حاجي براي ناصرالدين‌شاه پيغام داد: «اين كار را نكن. اين قرارداد را با خارجي‌ها نبند». براي وي اين مثال را زد كه بچه فيل را به خانه‌ات راه نده، اگر بخواهي بيرونش كني آن وقت بايد سردر خانه‌ات را خراب كني! گفته بودند كه مثلاً اينها به عنوان آباداني به كشور مي‌آيند، منتها آن زمان برداشت روشنفكر‌ها از علما اين بود كه اينها با پيشرفت و علم و ترقي و مظاهر تمدن مخالفند

است كه براي ورثه‌اش وقف كرده و بقيه وقف بر امور عام‌المنفعه است. البته بخشي از اين اموال موروثي بوده كه از ماترك پدرش به ارث مانده است. آقاي دكتر علي‌نقي كني مي‌گفت بخش مهمي از ثروت ايشان از جد اعلاي وي كه در مازندران ساكن بود به ارث رسيده است. آن بخش‌هايي كه در كن است، ظاهراً مال پدرشان بوده است. پدرم نقل مي‌كرد منشأ پيدايش اين ثروت اين بود كه چون ايشان كشاورز زاده بود، قهراً به كارهاي كشاورزي علاقه داشت. در شهر ري روستايي به نام دولت‌آباد وجود دارد كه آسياب و قنات داشت. زمين‌هاي اين روستا غالباً با قنات آبياري مي‌شد. مي‌گفتند آن قنات به‌تدريج خشك شد و اين ده هم تقريباً از بين رفت و آبادي خود را از دست داد. مرحوم حاجي با قيمت مختصري اينجا را مي‌خرد، بعد شروع به لايروبي قنات و آباد كردن آنجا مي‌كند. به‌زودي آب در قنات جريان مي‌يابد و آسياب شروع به كار مي‌كند. در كودكي مي‌شنيدم كه اين آسياب روزي ۱۲۰ بار گندم را آرد مي‌كند. در اثر همين آب فراوان آن ده آباد مي‌شود و خود اين آسياب در آن منطقه مورد توجه قرار مي‌گيرد. آنچه پدرم نقل مي‌كردند اين بود كه اين اقدام، سنگ اوليه ثروت ايشان بود. همين محل بود كه بعد به‌تدريج توسعه يافت و از اين طريق ثروتمند شد. اين قصه‌اي بود كه ايشان نقل مي‌كرد.


در وقفنامه‌هاي دستنوشته مرحوم حاجي كه در مدرسه مروي است، ديدم كه ايشان نوشته‌اند من به‌واسطه زحماتي كه كشيدم اينها را به دست آورده‌ام و تمام اينها را وقف كردم، منهاي مقداري از آنكه براي فرزندانم گذاشته‌ام. ايشان قسمتي را نيز وقف مدرسه مروي كردند. دو سه تا آبادي است در ورامين كه براي مدرسه مروي وقف كردند و مدرسه مروي را بازسازي و موقوفاتش را اضافه كرده. همين مسجد مروي كه الان هست - ‌مسجد كوچكي بود‌ - ايشان مي‌گويند اين را من آباد كردم و ساختم و بازارچه مروي را ايشان احداث كرده‌اند و همچنين براي فرستادن افراد به عتبات عاليات و براي زيارت امام‌رضا‌(ع) و روضه‌‌خواني و نيز براي سادات نخاوله سهمي در موقوفات خود منظور كرده‌اند.


فرزندان و نوادگان


نواده‌هاي ايشان هنوز زنده‌اند. البته پسرهاي مرحوم حاج ملا علي خيلي وقت است كه از دنيا رفته‌اند. حتي نوه‌هاي ايشان هم از دنيا رفته‌اند. بازماندگان فعلي فكر مي‌كنم نبيره‌ها باشند. مرحوم كني چهار پسر داشتند كه دو تا از آنها روحاني بودند و در ميان نواده‌هاي دختري و پسري ايشان افراد روحاني وجود داشته است كه تا اين اواخر در شهر ري زندگي مي‌كردند و برخي در حرم حضرت عبدالعظيم(ع) امام جماعت بودند. همين آقاياني كه در حرم حضرت عبدالعظيم(ع) به نام كني معروف و برخي در لباس روحانيت بودند، از نوادگان دختري آن مرحوم هستند.


از فرزندان بلافصل ايشان، يكي آشيخ عبدالله و ديگري به نام حاج‌آقا، روحاني بودند. يكي از نواده‌هاي ايشان دكتر علي‌نقي كني است كه آخرين رئيس سازمان اوقاف رژيم پهلوي و معاون دبيركل حزب مردم بود و همسر خارجي داشت و پس از انقلاب به خارج رفت و هم‌اكنون در سوئيس اقامت دارد.


از منظر شیخ انصاری


پدرم از زبان يكي از درباريان قاجار در مورد شخصيت مرحوم كني نقل كرده است كه آن درباري در نجف به ديدن شيخ انصاري - كه مرجع تقليد شيعيان بود‌ - شرفياب و مهمان شيخ ‌شد، شيخ غذاي ساده طلبگي، يعني آبگوشت بي‌رمقي با يك نان خشك ‌آورد. او كه مي‌خواست به حاجي طعنه بزند، گفت: «نمي‌دانم اين زندگي شما درست است يا زندگي حاجي با آن خدم و حشم و آن وضعي كه در تهران دارد؟» شيخ در جواب گفت: «آنچه من اينجا انجام مي‌دهم كاملاً درست است، چون با اين طلبه‌ها در ارتباطم. من بايد زندگي‌ام همين‌طور باشد و آنچه حاجي در كنار شما انجام مي‌دهد آن هم درست است. او بايد آن‌جور زندگي كند، من هم اين‌جور». اين نكته بايد براي ما درسي باشد كه علما در عين حال كه با هم اختلاف سليقه و اختلاف زندگي داشتند، ولي حريم يكديگر را حفظ مي‌كردند. شيخ انصاري كاري نكرد كه حرمت شيخ كني شكسته شود، مثلاً سرش را تكان بدهد، بله بگويد يا حداقل سكوت كند، بلكه او از روش حاجي دفاع كرد. بعضي نقل كرده‌اند كه شيخ انصاري آن درباري را با تندي از منزلش بيرون مي‌كند و مي‌گويد: «من اجازه نمي‌دهم كه شما در حضور من به مجتهدي توهين كنيد».


نماد وحدت طلبی


پدرم باز نقل مي‌كرد در زمان حاج ملا علي، ملاي محترمي در تهران به نام حاج ملا صادق چاله‌ميداني در خيابان مولوي زندگي مي‌كرد كه نفوذ روحاني داشت. در آن محله يكي از درباري‌ها شراب خورده و بدمستي كرده بود. مرحوم حاج‌ ملاصادق دستور داد حد شرعي را بر او جاري كنند. ناصرالدين‌شاه با شنيدن اين خبر عصباني شد و دستور داد كه حاج ملا صادق را به عراق تبعيد كنند. مسافران عراق معمولاً از راه حضرت عبدالعظيم(ع) به قم و بعد از اين راه به عراق مي‌رفتند به حاجي خبر مي‌دهند كه حاج ملا صادق را تبعيد كردند و هم‌اكنون در شهرري هستند، با اينكه ميان حاجي و ايشان شكرآب بود، ولي همين كه حاج ملا‌علي‌كني شنيد كه ايشان را تبعيد كرده‌اند به اطرافيانش گفت: «كالسكه را آماده كنيد، اگر بناست حاج ملا صادق تبعيد شود بايد ما هم تبعيد شويم، بايد ما هم برويم». مي‌گويند منزل ايشان در بازار تهران بود. همين‌كه حاج ملا علي حركت كرد بلافاصله مردم، بازار را بستند و به دنبال حاجي حركت كردند. خبر حركت ايشان به سراسر شهر تهران رسيد. مي‌گويند درباري‌ها و مأموران دولت هم حركت كردند. پس از آنكه ناصرالدين‌شاه از اين وضعيت مطلع شد، صدراعظم- ‌احتمالاً اتابك اعظم‌ - را احضار كرد و به او گفت: « درياب ما را كه اگر اين‌جوري شود مملكت از دست مي‌رود». شاه دستور داد برو دست حاجي را از طرف من ببوس و ايشان را برگردان.


صدراعظم با عجله حركت كرد و در وسط راه، به حاجي كني رسيد و با عذرخواهي تقاضاي بازگشت كرد. حاجي گفت:«تا حاج ملاصادق برنگردد من برنمي‌گردم. اول برويد از ايشان عذرخواهي كنيد و او را برگردانيد تا من برگردم». از ايشان عذرخواهي كردند و او را برگرداندند. پدرم هميشه اين جهت اتفاق و اتحاد علما را براي ما نقل مي‌كرد و مي‌گفت:«علما با اينكه گاهي با هم اختلافي داشتند، ولي در موقع حساس هيچ‌گاه اصول را فراموش نمي‌كردند و بر سر اصول اختلافات را كنار مي‌گذاشتند».


|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

اگر الگوی مغز شما شبیه به این است، شاید یک قاتل زنجیره‌ای باشید!

پزشکی - دو ریاضیدان مدعی شده‌اند که جرایم قاتلین زنجیره‌ای الگوی مشخصی دارد که از قانون نیرو پیروی می‌کند. به نظر می‌رسد برانگیختگی زیاد عصبی در مغز، قاتل را به سمت جنایت می‌کشاند و قتل،‌ او را آرام می‌کند.

بهنوش خرم‌روز: بحث بر سر این که مغز قاتلان متفاوت از مغز افراد عادی کار می‌کند یا نه، بحثی طولانی در حوزه اخلاق، ‌روانشناسی، عصب‌شناسی و البته حقوق است. اما این بار دو ریاضیدان مدعی کشف الگوی خاصی در مغز قاتلان زنجیره‌ای شده‌اند.
به گزارش دیسکاوری، میکاییل سیمکین و وانی رویکودهری،‌ دو ریاضیدان از دانشگاه کالیفرنیا، الگوی رفتاری یک قاتل زنجیره‌ای متولد اوکراین به نام اندری چیکاتیلو را تحلیل کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که با الگوی شلیک عصبی سلول‌های عصبی مغز که از قبل پیش‌بینی کرده بودند،‌ همبستگی دارد.
آن‌ها بر این باورند که اگر قوانین نیروی ریاضیات را به حوزه جرم‌شناسی و بررسی رفتار قاتلین وارد کنیم، بهتر می‌توانیم رفتار آن‌ها را درک یا شاید پیش‌بینی کنیم.
در دهه 1990 / 1370 چیکاتیلو به قتل 56 نفر در طول 12 سال اعتراف کرد و در سال 1994 / 1373 اعدام شد. به تصویر کشیدن عملکرد او روی یک خط زمانی نشان می‌دهد که ظاهرا، قتل‌ها از یک الگوی خاص پیروی می‌کنند،‌ الگویی که در ریاضیات با نام پله‌کان شیطانی شناخته می‌شود.
فرضیه این محققین این است که فاصله بین قتل‌ها از یک قانون نیرو پیروی می‌کند و به نظر می‌رسد که زمانی قاتل مرتکب یک قتل می‌شود که برانگیختگی عصبی در مغز از آستانه مشخصی فراتر رود.
آن‌ها توضیح می‌دهند: «ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که به محض این که برانگیختگی عصبی در مغز قاتل از حد آستانه گذشت،‌ وی مرتکب قتل شود. بلکه او نیاز به زمان دارد تا نقشه بکشد و خودش را برای ارتکاب جرم آماده کند. بنابراین فرض ما این است که بعد از این که برانگیختگی عصبی از حد آستانه گذشت، طی یک دوره مشخص، وی دست به جنایت بزند. فرضیه دیگر ما این است که قتل روی مغز قاتل تاثیری مانند مسکن دارد و باعث می‌شود که برانگیختگی عصبی به پایین‌تر از حد آستانه برسد.»
به زبان دیگر،‌ این محققین چنین فرض می‌کنند که بعد از وقوع یک قتل،‌ احتمال این که قاتل به قتل دیگری دست بزند،‌ بیشتر از متوسط است و از سوی دیگر، وقتی زمان زیادی از یک قتل می‌گذرد،‌ احتمال این که فرد دست به قتل جدیدی بزند،‌ کم‌تر از حد متوسط است.»
الگوی مشابهی در تشنج‌های افراد مبتلا به صرع دیده شده است. این ریاضیدان‌ها بر این باورند که تاثیرات روانی که در چنین افرادی دیده می‌شود، نتیجه شلیک عصبی همزمان تعداد بسیار زیادی از سلول‌های عصبی مغز است. 
 


|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

کاریکاتور/ خطای انسانی،تایتانیک دو!

کاریکاتور - کشتی تفریحی کاستا کنکردیا با بیش از 3200 مسافر و یک هزار خدمه دو ساعت پس از شروع سفر در دریای مدیترانه در آبهای جزیره گیگلیو غرق شد .


|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

انتقاد احمد توکلی از حمله به سردارعلایی و عمادافروغ /رد صلاحیت مطهری تلقی بسته بودن فضای سیاسی را تشدید می کند

احزاب و تشکل ها - احمد توکلی نماینده تهران به خبرگزاری مهر گفت:

*روح قانون اساسی و نظام مردمسالاری دینی اقتضا دارد که فضای آزاد سیاسی حس شود و مسائلی پیش نیاید که محیط عمومی انتخابات را بسته نشان دهد. به طور اصولی‌تر نیز باید از آزادی بیان در چارچوب قانون و اخلاق سیاسی همیشه دفاع کنیم

 

*هجمه‌هایی که این روزها به بهانه دفاع از نظام ولایت فقیه که افتخار فقه سیاسی اسلام است پیش آمده کمی نگران کننده است نمونه اول قابل ذکر، مقاله سردار علایی و واکنش‌های متفاوت نسبت به آن است.

من که مقاله سردار علایی را خواندم و ناراحت شدم چرا که مقایسه وضع موجود را با زمان شاه، که تلویحاً در آن مقاله انجام شده بود، غیر منطقی و ظلم بود، ولی سردار حسین علایی کسی نیست که از سر سوء نیت حرفی بزند و در وفاداری‌اش به راحتی کسی بتواند شک کند.

*برخورد مناسب و زیبا با آقای علایی را سرداران سپاه که مانند خود او از سوابق درخشان فداکاری برای اسلام و ایران دارند انجام دادند که ناصحانه او را نقد کردند. ایشان هم متواضعانه سوء برداشت از سخن خودش را نفی و دشمنان کمین کرده را ناامید کرد. اما شعاردادن در مقابل منزل آقای علایی و سلب آسایش و امنیت خانوادگی او نه لازم بود و نه مجاز و باعث لطمه به آبروی نظام بود.

*رد صلاحیت علی مطهری تحت عنوان عدم التزام به نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه، نمونه دیگری از برخوردهای نادرست روزهای اخیر است. این چه نگاه محدودی است که به محض آنکه کسی بخواهد حرفی بزند که کمی با عرفِ و عادت رایج فرق داشته باشد، ولو آنکه با مبانی فقه سیاسی و مسلمات حکومت علوی و صراحت‌های امام راحل و شخص مقام معظم رهبری سازگار باشد، عده‌ای گوینده را ضد ولایت فقیه بخوانند؟

از مبانی مذکور تنها یکی را مثال می زنم: رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان عزیز پس از انتخابات تابستان 88 که به فتنه انجامید، آنجا (فکر می‌کنم آذر 88 بود) آقا فرمودند:«... کسانی هم که با اشاره‌ی دشمن، با تشویق دشمن، با لبخند دشمن، با کف زدن دشمن برایشان می‌خواهند با این نظام، با این قانون اساسی، با این حرکت عظیم مردمی مواجه کنند سرشان را دارند به سنگ می‌زنند؛ سر به دیوار می‌کوبند، کار بیهوده می‌کنند».در اینجا یکباره جمعیت حاضر در حسینیه شعار مرگ بر ضد ولایت فقیه و مرگ بر منافق سر دادند رهبری آزاد اندیش ادامه دادند: «مراقب باشید، مواظب باشید، نمی‌شود هر کسی را بمجرد یک خطایی یا اشتباهی گفت منافق؛ نمی‌شود هر کسی که بمجرد اینکه یک کلمه حرفی برخلاف آنچه که من و شما فکر می‌کنیم ، زد، بگوییم آقا ضد ولایت فقیه است. در تشخیصها خیلی باید مراقبت کنید».

*در پی این رد صلاحیت هیات اجرایی تهران که در سه مرحله قابل اعتراض است و قطعاً منتفی خواهد شد، حملاتی به مطهری در برخی رسانه‌ها صورت گرفت که منشا همان تلقی بسته بودن فضای سیاسی کشور است.

*سومین مورد از برخوردهای نادرست، درباره مواضع دکتر افروغ در برنامه پارک ملت صورت گرفت. این چه تنگ سینگی است که افروغ را با آن سوابق روشن در دفاع از نظام مترقی ولایت فقیه در دانشگاه ها و محافل روشنفکری به دلیل آنکه به استناد نهج البلاغه می گوید که همه ارکان قدرت محتاج نقد هستند، به باد حمله بگیریم؟ البته وقتی او می‌گوید همه باید نقد شوند، خودش نیز مشمول این حکم کلی است و باید نقد شود، ولی نقد با قشون‌کشی به صدا و سیما دو تاست.

*من به جوانان با غیرتی که به دلیل علاقه به مقام رهبری از این حرفهای حق و اسلامی ناراحت می شوند، عرض می کنم که در همه مواضع اسلام را در نظر بگیرند. یکی از عالمان برجسته‌ای که همه ما به اسلام شناسی و زمان شناسی قبولش داریم ، خود رهبری هستند. ایشان در جمع نخبگان علمی کشور که اتفاقاً چند هفته قبل از نقل قول قبلی در سال 88 با صراحت فرمودند: «اینها هم که گفتند از رهبری انتقاد نمی‌کنند، شما بروید بگویید انتقاد کنند، ما که نگفتیم از ما کسی انتقاد نکند؛ ما که حرفی نداریم. من از انتقاد استقبال می‌کنم». این موضع راهم این علی از آن علی که امیرمومنان از صدر اسلام تا قیامت خواهد بود گرفته است.

حضرت علی علیه السلام در خطبه 207 نهج البلاغه نه تنها این کار را حق مردم بلکه وظیفه آنان می‌داند. البته هر کاری روشی دارد.

*من متن کامل سخنان و مصاحبه برنامه دکتر افروغ را خواندم و آن را مواضعی علمی و اسلامی یافتم و مشکلی در آن ندیدم، گرچه اگر مشکلی هم می‌داشت حق پرخاش و تظاهرات نداریم به ویژه در وضعیت فعلی، بحث علمی، جواب علمی می‌خواهد.

*این حرکت‌ها در توهین به افروغ و مطهری و علایی را اسلامی نمی‌دانم و با مصالح نظام اسلامی هم مغایر می‌دانم. همه باید با دفاع از آزادی فضا را برای انتخابات که رهبری مشارکت در آن را حداکثری می‌خواهد مهیاتر کنیم.


|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

گزارش فاکس نیوز از ارسال عروسک RQ۱۷۰ به آمریکا از سوی ایران/ فیلم

دیپلماسی - جام نیوز منتشر کرد:

فاکس نیوز روز چهارشنبه (18ژانویه / 28 دی) از باز پس فرستادن هواپیمای بدون سرنشین آمریکا به این کشور خبر داد.
فاکس نیوز در ادامه با لحنی تمسخر آمیز ادامه داد: «ایران هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را پس فرستاد، البته نه هواپیمای اصلی را، بلکه مدلی از اسباب بازی آن را به آمریکا [به عنوان هدیه] فرستاد.»
این شبکه آمریکایی افزود: «رادیوی ایران اعلام کرده است، یک گروه تولید کننده اسباب بازی پس از اقدام به تولید اسباب بازی پهباد «آر.کیو.170» آمریکایی نمونه ای از آن را به کاخ سفید فرستاده است.»

فاکس نیوز تأکید کرد: «ایران معلوم نیست که هنوز با اصل این هواپیما چه کار کرده است.»

گفتنی است، بعد از در اختیار گرفتن RQ170، پرنده‌ جاسوسی آمریکا توسط نیروهای سپاه پاسدارن و نمایش تصاویر و انتشار جزئیات ظاهری آن، «گروه هنری آیه» به فکر تولید این هواپیما به عنوان اسباب بازی و با کاربرد دکوری افتاد که ظرف مدت کوتاهی موفق به پیاده سازی این ایده گردید.

/29212

 
دانلود 00:27   دانلود 00:2
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

پرتیراژترین کتاب کودک ایران تجدید چاپ شد+عکس

کتاب - «تشنه دیدار» محمدرضا سرشار به عنوان پرشمارگان‌ترین کتاب کودک و نوجوان با تصویرگری و ویرایش جدید از سوی سوره مهر تجدید چاپ شد.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «تشنه دیدار» به عنوان پرشمارگان‌ترین کتاب کودک و نوجوان با جمع تیراژ 415 هزار جلد مطرح است. ناشر با ذکر این مطلب توضیح داده که این کتاب برای نخستین‌بار در سال 60 منتشر شد. کتاب روایتی از جنگ برموک، جنگ‌های زمان پیامبر(ص) را به تصویر می‌کشد و داستان کتاب به این شکل است که پیک مسلمانان از مرز روم از راه رسیده و خبر می‌دهند که امپراطور روم با لشکری بزرگ برای حمله به مسلمانان تشکیل می‌شود. پس از رسیدن این پیک پیامبر اسلام دستور بسیج عمومی را صادر می‌کند که از این پس داستان کتاب روی ابوذر شخصیت مهم داستان متمرکز شده، آماده شدن ابوذر برای مقابله با دشمنان و تجهیز شتر لاغرش را نشان می‌دهد.

 

 سرشار برای نوشتن این داستان، از کتاب‌های «داستان راستان» آیت الله مرتضی مطهری، «ابوذرغفاری» و «اسلام‌شناسی» دکترعلی شریعتی و «فروغ ابدیت» آیت الله جعفر سبحانی استفاده کرده است.

 

«تشنه دیدار» در 30 صفحه، قطع جیبی و در تیراژ 2 هزار و 500 جلد و با قیمت 2 هزار تومان منتشر شده است.

 

ساکنان پایتخت برای تهیه این کتاب کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. هموطنان سایر شهر‌ها نیز با پرداخت هزینه پستی ارسال، می‌توانند تلفنی سفارش خرید بدهند.


|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

تعطیلات شمال نروید؛ بارانی است

شهری - نقشه‌های پیش‌یابی نشان می‌دهد از فردا پنجشنبه‌ 29 دی بارش برف و باران در نیمه شمالی کشور آغاز می‌شود.

به تدریج سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور می‌شود بنابراین ابتدا روز پنجشنبه برای شمال غرب و به تدریج غرب، دامنه‌های زاگرس مرکزی و سپس غرب سواحل دریای خزر و در روز جمعه شمال غرب، غرب، دامنه‌های شمال البرز و زاگرس مرکزی و سواحل دریای خزر و به تدریج شمال شرق و برخی نقاط واقع در استان‌های مرکزی بارش برف و باران و وزش باد و کاهش دما پیش‌بینی می‌شود.
به گزارش خبرآنلاین، روز شنبه اول بهمن برای این مناطق بارش تا بعداز ظهر ادامه دارد و به تدریج از اواخر وقت شنبه از شدت بارش کاسته می‌شود.
در روز جمعه به علت گذر موج کم دامنه از جنوب و جنوب شرق برای شمال استان فارس، هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان افزایش ابر و گاهی رگبار پراکنده همراه با رعد و برق و وزش باد دور از انتظار نیست.
در روزهای جمعه و شنبه دریای خزر و خلیج فارس مواج پیش بینی می‌شود و در روز پنجشنبه در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و مازندران بارش برف و باران و کاهش دما پیش بینی می‌شود.
روز جمعه بارش شدید و کاهش دما در استان‌های گیلان، مازندران و اردبیل و بارش برف و باران در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، زاگرس شمالی و مرکزی، قزوین و گلستان و بارش پراکنده در استان‌های البرز، تهران و شمال سمنان پیش بینی می‌شود.
روز شنبه بارش برف و باران و کاهش دما در سواحل دریای خزر، شمال شرق، شرق، مرکز، جنوب و جنوب شرق پیش بینی می‌شود.


|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

زرینچه در تمرین استقلال/ تمرین برای بردن لشکر به هم ریخته سرهنگ پیر+ گزارش تصویری

لیگ برتر - آخرین تمرین استقلال قبل از پرواز به شیراز در ورزشگاه دستگردی برگزار شد./ عکس ها: نصیر مقدری

نمایش اسلاید
 
 
سید مهدی رحمتی به جای دست هایش نشان می دهد در سرزنی هم حرفه ای است

به گزارش خبرآنلاین ؛ در این تمرین که آخرین تمرین سبک استقلالی ها قبل از بازی با فجرسپاسی بود ، جواد زرینچه ، کاپیتان اسبق استقلال و شاهرخ بیانی یکی از ستاره های نامی دهه 60 این تیم حاضر بودند. زرینچه یکی از اعضای هیات مدیره جدید تیم است و در این دیدار سعی کرد به بازیکنان از اخبار خوش بگوید. استقلال این روزها عزمش جزم است تا با وحدت همه ستاره هایش به یک قهرمانی کم دردسر در لیگ برتر دست یابد. مظلومی و شاگردان سرشناسش به این قهرمانی نیازی مبرم دارند تا تلاش موفق شان در این فصل را با خاطره ای خوب تمام کنند. جدال با تیم سرهنگ محمود یاوری پا به سن گذاشته شاید فرصتی مناسب برای مظلومی و تیمش باشد که به لیگ برگردند.


|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید