روزهای پررفت‌وآمد دیپلماسی هسته‌ای ایران
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

روزهای پررفت‌وآمد دیپلماسی هسته‌ای ایران

روزهای پررفت‌وآمد دیپلماسی هسته‌ای ایران
ایران > سیاست‌خارجی  - گروه سیاسی:
در روزهایی که علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان به ترکیه رفت تا درباره زمان و مکان مذاکرات با اردوغان نخست‌وزیر و اوغلو وزیر خارجه گفت‌وگو کند، علی باقری معاون سیاست خارجی دبیر شورای‌عالی امنیت ملی نیز در سفری به روسیه با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دیدار کرده و برای ادامه رایزنی‌ها به چین رفته است.

سفر صالحی به ترکیه در حالی صورت گرفته است که مقامات این کشور در ماه اخیر، دیپلماسی فعالی را در رابطه با پرونده هسته‌ای کشورمان در پیش گرفته‌اند، اوغلو در ماه اخیر یک سفر به ایران انجام داده، سپس رئیس مجلس شورای اسلامی به ترکیه رفته و بعد از آن هم وزیر خارجه ترکیه دیدارهایی با مقامات آمریکا و غرب داشته است.

علی‌اکبر صالحی روز پنجشنبه در کنفرانس خبری مشترکی با همتای ترک خود گفت که سعید جلیلی مذاکره‌کننده هسته‌ای ارشد ایران زمان و تاریخ پیشنهادی برای گفت‌وگوها را به داوود اوغلو پیشنهاد خواهد داد تا او آن را به کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا منتقل کند.داوود اوغلو نیز در این نشست گفت: به عقیده من مذاکرات باید در استانبول برگزار شود، فقط لازم است درباره تاریخ آن به توافق برسیم. زمان آن رسیده که مذاکرات را آغاز کنیم.

بدون پیش شرط

در مذاکرات قبلی که بهمن ماه سال گذشته در استانبول برگزار شد، تقریبا پیشرفتی حاصل نشد.صالحی در حاشیه این سفر در گفت‌وگویی نیز با اشاره به نامه اخیر اوباما به ایران گفته است که باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا نامه‌ای برای مقامات ایرانی فرستاده است اما آمریکا باید مشخص کند که نیتش خیر است و باید تاکید کند که برای گفت‌وگوهای بدون پیش شرط آماده است. آنها به‌طور علنی فقط زور بازویشان را به نمایش می‌گذارند اما پشت پرده از ما خواهش می‌کنند که (پشت میز مذاکرات) بنشینیم و صحبت کنیم. آمریکا باید یک استراتژی ایمن و صادقانه را دنبال کند تا ما بتوانیم این برداشت را حاصل کنیم که آمریکا این بار جدی و آماده است.

از سوی دیگر علی باقری معاون سعید جلیلی نیز در مسکو و در دیدار سرگئی لاوروف، وزیر خارجه فدراسیون روسیه با اشاره به روند تصاعدی رایزنی‌ها و مشورت‌های ایران و روسیه در عرصه‌های مختلف تاکید کرد: همکاری‌های ایران و روسیه تضمین‌کننده ثبات در منطقه خواهد بود. معاون سیاست خارجی دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران که پیش از این هم آبان ماه سال‌جاری سفری به مسکو داشت همچنین به نقش ایجابی روسیه در شکل‌گیری دور جدید گفت‌وگوها با کشورهای عضو 1+5 اشاره کرد و گفت: ایران راهبرد دو مسیر گفت‌وگو ـ فشار را راهبردی ناکارآمد می‌داند و راهبرد گفت‌وگو ـ همکاری را مسیری نتیجه‌بخش با پیامد برد ـ برد برای دو طرف تلقی می‌کند.

او همچنین با اشاره به ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان اظهار کرد: افکار عمومی جهان کسانی را که بارها اعلام کرده‌اند برای متوقف کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران همه گزینه‌ها را روی میز قرار داده‌اند، متهم اصلی این حوادث تروریستی می‌دانند.در این دیدار لاوروف با تقدیر از رویکرد ایران برای استمرار همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از رویکرد برخی در گسترش روند تقابلی با ایران انتقاد کرد و با اشاره به برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران و 1+5 بر آمادگی مسکو برای کمک به موفقیت این گفت‌وگوها تاکید کرد.

مذاکرات در پکن

معاون سعید جلیلی پس از مسکو عازم پکن شد تا با مقامات چین درخصوص تحولات دوجانبه و آخرین تحولات موضوع هسته‌ای به بحث و تبادل نظر بپردازد. در کنار این تحولات، ایران بار دیگر پذیرفته است که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای کشورمان بازدید کنند. آنچنان که گفته شده این بازرسان روز 9 بهمن در ایران حضور خواهند یافت. پیش از این رامین مهمانپرست سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه اجازه بازدید از تاسیسات هسته‌ای کشورمان نشان می‌دهد که فعالیت‌های ما شفاف و با اهداف صلح‌آمیز است گفته بود راه‌اندازی سایت فوردو با اطلاع کامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت گرفته است. هر حرکتی که در فوردو آغاز کرد‌ه‌ایم و ادامه خواهیم داد با اطلاع آنها خواهد بود. در فوردو هیچ موضوع مخفی وجود ندارد. اگر قرار باشد غنی‌سازی صورت گیرد به آژانس اطلاع داده می‌شود. اگر نکته‌ای برای پیشرفت جدید در فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان وجود داشته باشد نیز به آژانس اطلاع خواهیم داد و خود را متعهد به همکاری با آژانس می‌دانیم و اینگونه فعالیت‌ها را نیز حق خود می‌دانیم. اگر کسی بدون منطق و دلیل با حقوق هسته‌ای ملت ما مخالفت کند حرف‌هایی زده است که از نظر ملت ما ارزش و اعتباری ندارد.

مدیرکل آژانس انرژی اتمی: نام احمدی‌روشن را ما منتشر نکردیم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی فایننشیال تایمز دویچلند، گزارش‌های برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه آژانس ممکن است مسئول ترور دانشمند هسته‌ای ایرانی در هفته گذشته باشد را رد کرد.یوکیا آمانو با اشاره به ترور مصطفی احمدی‌روشن گفت: این کاملا اشتباه است. ما نام او را منتشر نکردیم. من او را نمی‌شناختم.پیش از این گفته شده بود بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از به شهادت رسیدن شهید احمدی روشن با وی ملاقاتی داشته‌اند.آمانو افزود: من به خشونت اعتقادی ندارم و به گفت‌وگو و مذاکره اعتقاد دارم. من فقط از ایران انتظار همکاری دارم.


|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
گلايه‌هاي‌ مردم از خدمات‌ پس از فروش خودروهاي داخلي ادامه دارد

حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو، در بن‌بست

حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو، در بن‌بست
حمل ‌و‌ نقل > خودرو  - گروه اقتصادی- علی ابراهیمی:
به‌رغم تکالیف قانونی، نارضایتی مصرف‌کنندگان از خدمات پس ازفروش خودرو ادامه دارد و چشم‌انداز روشنی برای اجرای دقیق این قانون و استیفای حقوق مصرف‌کنندگان وجود ندارد.

گرچه در قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو برخی دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان و انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان به‌عنوان پشتوانه اجرایی تامین آن در نظر گرفته شده‌اند اما به‌نظر می‌رسد هنوز عزم جدی در دستگاه‌های دولتی و شرکت‌های خودروسازی برای استیفای حقوق مصرف‌کنندگان خودرو وجود نداشته و تشکل‌های غیردولتی تازه‌تاسیس نیز قادر به تامین این حقوق نیستند.این در حالی است که چندی پیش ضوابط اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو با انجام برخی اصلاحات به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده اما هنوز مصرف‌کنندگان خودرو برای تامین حداقل حقوق خود سرگردان هستند. با وجود این، مسئولان دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به علل اجرایی نشدن این قانون دارند.

وزارت صنعت باید پاسخگو باشد

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به‌رغم ضرورت‌های تصویب قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو این قانون در مرحله اجرا با مشکل مواجه شده است به خبرنگار ما گفت: گرچه اجرای درست و به موقع قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو مهم‌تر از تصویب این قانون است اما دستگاه‌های اجرایی در این زمینه کوتاهی کرده‌اند.علی اصغر یوسف‌نژاد با بیان اینکه نسبت به این قانون کم لطفی و بی‌توجهی شده است، افزود: با توجه به وظیفه نظارتی مجلس این موضوع حتما پس از تعطیلات این هفته در دستور کار کمیسیون صنایع قرار خواهد گرفت. اکنون در حال جمع‌آوری اطلاعات تضییع حقوق مصرف‌کنندگان خودرو و تهیه طرحی در کمیسیون هستیم تا با کم کاری و بی‌توجهی دستگاه‌های ذیربط برخورد شود.

وی با بیان اینکه تعلل در تدوین و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو باعث تاخیر طولانی در اجرا و بی‌اثر شدن این قانون شده است تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید پاسخگوی تامین نشدن حقوق مصرف‌کنندگان خودرو باشد و درصورتی که بنا به اعتقاد برخی دستگاه‌ها این قانون با نواقصی مواجه است نیز باید دولت پیشنهاد اصلاحی دهد نه اینکه با تاخیر در اجرا زمینه تضییع حقوق مصرف‌کنندگان خودرو را فراهم کند.

تاخیر در ابلاغ آیین‌نامه

دبیر انجمن خودرو‌سازان نیز با بیان اینکه آیین‌نامه اجرایی خودرو قبلا در شورای سیاستگذاری تدوین شده اما توسط معاونت اقتصادی پیشین وزارت صنایع و معادن ابلاغ نشده است به خبرنگار ما گفت: براساس این آیین‌نامه که با تاخیر چند ماهه ابلاغ شده، وزارت صنعت، معدن و تجارت، اداره کل ماشین‌سازی‌ نیرو محرکه و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران را ملزم به رتبه بندی و نظارت بر ارائه خدمات پس از فروش کرده و تعمیرگاه‌های فاقد درجه کیفی لازم از این چرخه حذف می‌شوند. احمد نعمت‌بخش در مورد اینکه ابلاغ این ضوابط تا چه حد قادر به تامین حقوق مصرف‌کنندگان خودرو خواهد بود افزود: خودرو‌سازان ملزم به پرداخت خسارت خواب خودرو به مصرف‌کنندگان خودرو در دوره گارانتی شده و وزارت صنعت، معدن و تجارت ملزم به نظارت بر اجرای این فرایند است.

اصلاحیه مجدد در دستور کار دولت

مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات بازرگانی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان ابلاغ ضوابط اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو را موضوع تازه‌ای ندانست و به خبرنگار ما گفت: سازمان حمایت خواستار انجام اصلاحات ساختاری برای اجرای این قانون است و بر همین اساس اصلاحیه‌ای را به هیأت دولت ارائه کرده که در دستور کار قرار دارد.محمد رضا سلیمی با بیان اینکه اجرایی شدن این قانون نیازمند تعیین ضوابط دقیق و هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی است، افزود: براساس ضوابط جاری، سازمان حمایت تنها متولی نظارت بر خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی است و در زمینه خودروهای داخلی نیز این سازمان در بخش فروش نظارت داشته و شکایات مصرف‌کنندگان را بررسی خواهد کرد. وی افزود: این آیین‌نامه دارای اشکالات ساختاری بوده و خیلی از بخش‌ها را نادیده گرفته است.


|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
به‌رغم مخالفت وزارت کشاورزی

زمزمه واردات میوه شب عید بالا گرفت

زمزمه واردات میوه شب عید بالا گرفت
اقتصاد > مصرف  - گروه اقتصادی:
یک مقام مسئول از تصمیم دولت برای کاهش تعرفه واردات سیب و مرکبات به‌منظور تنظیم بازار شب عید خبر داد.

وی که نخواسته نامش فاش شود با چرخشی آشکار نسبت به تصمیمات قبلی، به فارس گفت: براساس تصمیم روز چهارشنبه دولت که با موافقت وزارت جهاد کشاورزی گرفته شد، تعرفه واردات سیب و مرکبات شامل پرتقال و نارنگی از 15 بهمن برای تنظیم بازار شب عید به ۴ درصد می‌رسد.به گزارش همشهری، پیش از این وزیر جهاد کشاورزی صادق خلیلیان با اشاره به اینکه هم‌اکنون تولید مرکبات در کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است و برای تامین میوه شب عید نیازی به واردات نداریم، گفته بود: از سال گذشته براساس تصمیم دولت برای تنظیم بازار میوه شب عید، میوه مورد نیاز این ایام از تولیدات داخلی تامین و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

همچنین معاون اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده بود: با توجه به اینکه مرکبات و سیب به اندازه نیاز و تقاضای بازار وجود دارد و نیازی به واردات نیست هیچ مجوزی برای واردات میوه ایام عید نمی‌دهیم. محمدعلی نیکبخت گفته بود: مرکبات به اندازه تقاضا تولید شده و سیب نیز بیش از نیاز بازار وجود دارد؛ لذا برای تامین میوه شب عید نیازی به واردات نیست و واردات همه میوه‌ها به جز موز همچنان ممنوع است. اما در عین حال رحمت‌الله بنار مدیرعامل اتحادیه نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران با ابراز تردید نسبت به تحقق این وعده، با بیان اینکه قراردادی به‌طور مستقیم برای ذخیره‌سازی‌ میوه شب عید نداشته‌ایم، تأکید کرده است که وزارت صنعت، معدن و تجارت تنظیم بازار شب عید را با مسئولیت خودش دنبال می‌کند و اینکه به چه میزان از محصولات داخلی یا خارجی برای تأمین میوه شب عید استفاده می‌شود، در ابهام قرار دارد.


|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

دادگاه مبارک از سرگرفته می‌شود

دادگاه مبارک از سرگرفته می‌شود
جهان > آفریقا  - همشهری‌آنلاین:
دادگاه جنایی قاهره پنجنشبه 29دی محاکمه حسنی مبارک و دو پسرش و وزیر کشورش را به شنبه اول بهمن موکول کرد تا جلسات هیات دفاع از متهمان تکمیل شود.

به گزارش شبکه خبری العالم، وکیل مدافع مبارک ارتش را مسوول قتل تظاهرکنندگان طی روزهای نخست انقلاب دانست و تاکید کرد که مبارک بعد از کناره گیری از ریاست جمهوری همانند سابق حق بازگشت به نیروهای مسلح را دارد.

فرید دیب رییس هیات دفاع از مبارک در دادخواست خود درخواست جدیدی را مطرح کرد. وی خواستار محاکمه موکل خود در دادگاه نظامی و توقف محاکمه در دادگاه غیرنظامی شد و افزود: مبارک اینک عضوی از نیروهای مسلح به شمار می‌آید.

عثمان حفناوی رییس کمیته قضایی حمایت مصر از فساد و وکیل شهدای انقلاب در گفتگو با العالم درخواست وکیل مدافع مبارک را رد کرد و گفت: رییس جمهور هنگامی که دست به جنایت و رشوه خواری زد سال 1997 بود که وی رییس جمهور مدنی کشور به شمار می‌رفت از این رو باید در دادگاه غیرنظامی محاکمه شود.

وی افزود: غیرممکن است که مبارک در دادگاه نظامی محاکمه شود چرا که در 13 ماه می سال 2011 از سوی شورای نظامی فرمانی صادر شد که در دادگاه نظامی محاکمه نشود. این قانون پس از ارتکاب حوادث و نه قبل از آن صادر شد.

دفاعیات دیب و تیمش از رییس جمهور سابق مصر با انزجار و اندوه شدید خانواده‌های شهدا و مجروحان روبرو شد و تاکید کردند که نخواهند گذاشت خون شهدا پایمال شود.

خانواده‌های قربانیان از دادگاه خواستند تا حکمی عادلانه اجرا شود و مبارک و سران رژیمش به دلیل ارتکاب جنایت و قتل فرزندان این سرزمین اعدام شوند.

جلسه محاکمه مبارک، دو پسرش، وزیرکشور سابق و نیز 6 تن از معاونان ارشد وی و حسین سالم یک تاجر مصری که فعلا از کشور گریخته است، به اتهام قتل عام تظاهرکنندگان و فساد مالی دیروز برای سومین روز پی درپی از سر گرفته شد.


|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
ورود مدیرعامل جدید

تامین اجتماعی دست‌به‌دست شد

تامین اجتماعی دست‌به‌دست شد
اجتماع > نهادها  - گروه اجتماعی ـ مینا شهنی:
شنیده‌ها حاکی از آن است مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی برکنار شده تا عمر مدیریت در این سازمان به مرز 2 سال نزدیک نشود.

رحمت‌الله حافظی مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی یک سال‌و‌نیم پیش کار خود را شروع کرده ‌بود، اما هفته گذشته شایعاتی از برکناری او به گوش رسید که تایید یا تکذیب نشد.

شنیده‌ها نشان می‌دهد که قرار است صبح امروز جلسه‌ای برای معارفه مدیرعامل جدید صندوق تامین اجتماعی در محل این صندوق برگزارشود.

سید مجید موسویان به‌عنوان مدیرعامل جدید این مجموعه معرفی شده‌است تا بدون آنکه دلیلی برای برکناری مدیر پیشین ارائه شود سکان صندوق تامین اجتماعی را در دست بگیرد.

میز بی‌وفا

از سال 84 تا 90 صندوق تامین اجتماعی 5 مدیرعامل را به‌خود دیده‌است و یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که عمر مدیریت در این مجموعه از یک سال و 10 ماه بیشتر نبوده‌است و هنوز هیچ‌یک از مدیران عامل نتوانسته‌اند دومین سالگرد مدیریت‌شان را پشت میز مدیرعامل تامین اجتماعی به چشم ببینند.برای برکناری هیچ‌کدام از مدیران عامل تا‌کنون دلیلی عنوان نشده است به همین جهت بی‌وفایی میز مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی به‌عنوان تنها دلیل مطرح می‌شود.

چرا حافظی؟

رحمت‌الله حافظی، مدیرعامل برکنار‌شده صندوق تامین اجتماعی، سه‌شنبه هفته‌ گذشته (27 دی‌ماه) با یک دستور اداری تغییر مدیران اجرایی را تا پایان سال ممنوع کرد.در این دستور آمده بود: با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی تغییر روسای شعب، دفتر اسناد پزشکی و بیمارستان‌های تابعه تامین اجتماعی تنها در شرایط اضطراری و با اخذ مجوز کتبی از مدیرعامل انجام خواهد شد و تاکید شده بود که این دستور تا پایان سال‌جاری لازم‌الاجرا بوده و از ابتدای سال آینده تغییر مدیران اجرایی، طبق روال معمول انجام خواهد شد.

ممکن است این دستور تیر خلاصی بوده‌باشد که حافظی بر جایگاه خود در تامین اجتماعی زده‌است چرا که با انتشار خبر این دستور بلافاصله شایعه برکناری مدیرعامل بر زبان‌ها افتاد، اینکه کدام گروه و به چه دلیل نسبت به جابه‌جایی مدیران اجرایی این صندوق احساس نگرانی کرده‌اند ماجرایی است که به انتخابات در دوره‌های گذشته و عزل و نصب‌های مدیران تامین اجتماعی در چند ماه قبل از انتخابات مربوط می‌شود. همزمان با انتخابات معمولا شنیده‌هایی از پشتیبانی منابع مالی تامین اجتماعی از برخی از کاندیداها مطرح می‌شود، هر چند هنوز هیچ گروهی نتوانسته این موضوع را ثابت کند.

اجرای طرح پزشک امین هم یکی از دلایلی است که احتمال دارد برکناری حافظی را تقویت کرده‌باشد. در اجرای این طرح هر بیمه شده تامین اجتماعی می‌توانست یک پزشک را به‌عنوان پزشک امین خویش درنظر بگیرد. مخالفان اجرای این طرح را مداخله در طرح پزشک خانواده معرفی کرده و آن را نوعی مانع بر سر راه اجرای طرح پزشک خانواده که از سوی دولت و به‌وسیله وزارت بهداشت در حال اجرا بود معرفی کردند. اما به هر حال دلیل برکناری حافظی هر چه باشد مهم نیست؛ مهم، کوتاه بودن عمر مدیریت است که ارائه خدمات به بیمه‌شدگان را مختل خواهد کرد.

جایگاه سست مدیرعامل

با نگاهی به سابقه مدیران عامل صندوق تامین اجتماعی از شهریور 1384 تا امروز می‌توان به مدیریت داوود مددی، حسینعلی ضیایی، علی ذبیحی و رحمت‌الله حافظی اشاره کرد که با تصدی این پست در بازه‌ زمانی بین یک سال و 5 ماه تا یک سال و 10 ماه مدیریت بزرگ‌ترین نهاد عمومی غیردولتی را برعهده‌داشته‌اند.صندوق تامین اجتماعی یک صندوق بین نسلی است که متعلق به تمامی بیمه‌شدگان است. ‌این صندوق، غیردولتی و عمومی است و از این جهت تسلط دولت بر آن قانونی نخواهد بود و اعضای تحت پوشش این صندوق همواره خواستار نظارت بر عملکرد آن بوده‌اند اما معمولا دست کارگران و کارفرمایان از بررسی حساب و کتاب این بنگاه اقتصادی کوتاه مانده‌ است و همین موجبات نارضایتی بیمه‌پردازان را پدید آورده است.

جایگاه سست مدیریت در این صندوق که ناشی از فشارهای بیرونی وارد آمده بر آن است سبب شده تا خدمات‌رسانی مطلوب‌تر به بیمه‌شدگان تا حدی تحت‌الشعاع فشارها قرار گرفته و استقلال صندوق تامین اجتماعی را مخدوش کند.سید جواد زمانی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس معتقد است که این سرعت عزل و نصب مدیران باعث می‌شود تا مدیران پیش از آنکه با کار آشنا شوند کنار گذاشته شوند. او در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس از تغییر مدیرعامل تامین اجتماعی اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته: مسئولان بعضی از قوانین مجلس را انجام نمی‌دهند و علت پرسیدن سؤال از رئیس‌جمهور هم به خاطر همین است که وی باید در این موضوعات پاسخگو باشد.

براساس قوانین فعلی حاکم بر صندوق تامین اجتماعی مدیرعامل این مجموعه از سوی هیأت‌مدیره صندوق به شورای تامین اجتماعی پیشنهاد شده و درصورت تصویب این شورا حکم مدیریت عامل صادر می‌شود، نحوه عزل مدیرعامل هم قطعا با همین سلسله مراتب انجام می‌شود.


|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

وزیر نفت به پالایشگاه‌ها برای واگذاری آماده‌باش داد

وزیر نفت به پالایشگاه‌ها برای واگذاری آماده‌باش داد
بورس > اخبار‌ بورس  - معاون سازمان خصوصی‌سازی‌ آخرین وضعیت آماده‌سازی‌ و واگذاری شرکت‌های اصل 44، هلدینگ خلیج‌فارس، پالایشگاه‌های نفت و گاز و همچنین ذوب‌آهن اصفهان را اعلام کرد و از تاکید وزیر نفت بر فروش شرکت‌های زیرمجموعه خبر داد.

 

ابوالقاسم شمسی جامخانه که از مردادماه سال‌جاری جانشین اسماعیل غلامی در سازمان خصوصی‌سازی‌ شده در گفت‌وگو با فارس، آخرین وضعیت آماده‌سازی‌ و واگذاری شرکت‌های مشمول اصل 44 را اعلام کرد و از برنامه عرضه اولیه سهام چند شرکت پالایشگاهی و گازی در هفته‌های باقیمانده سال 90 و همچنین اوضاع شرکت‌هایی مانند ذوب‌آهن خبر داد.او با بیان اینکه در هفته‌های آینده عرضه‌های خوبی از سوی سازمان خصوصی‌سازی‌ انجام خواهد شد و شرکت‌های جدید دولتی وارد بورس و فرابورس می‌شوند، درباره شرایط هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس گفت: تاکنون جلسات متعددی برای این شرکت در نهادهای مختلفی مانند شورای رقابت برگزار شده که مقرر شده این هلدینگ با 15 شرکت پتروشیمی آماده حضور در بورس شود.

شمسی جامخانه با اشاره به اینکه در 28 آذرماه نقل و انتقال کامل سهام 15 شرکت پتروشیمی به هلدینگ خلیج‌فارس انجام شده، ادامه داد: در این رابطه باید صورت‌های مالی نیمه‌اول سال‌جاری در همین روزها ارائه شود تا کارگزار مشاور پذیرش هم بعد از تهیه صورت‌های مالی تلفیقی تا 15 بهمن، سایر مراحل پذیرش در بورس ‌را طی کند.وی در واکنش به این نکته که پیش از این رئیس شورای رقابت مخالف واگذاری این شرکت به‌صورت هلدینگ بود، پاسخ داد: در این رابطه وزیر اقتصاد به این مقام مسئول اعلام کرده قبل از اعلام رای نهایی در مورد هلدینگ پتروشیمی، نظر مصوب را ابلاغ کند. تاکنون رای و نظری در این مورد صادر نشده، ولی درصورت صدور رای قطعی، تابع آن خواهیم بود.به گفته شمسی جامخانه، برنامه سازمان خصوصی‌سازی‌ این است که هلدینگ فوق تا پایان سال‌جاری در فهرست شرکت‌های بورس درج شود تا درصورت آماده بودن، عرضه اولیه سهام در اسفند یا فروردین سال آینده انجام شود.

تأکید وزیر نفت بر واگذاری پالایشگاه‌ها

معاون سازمان خصوصی‌سازی‌ درباره وضعیت واگذاری پالایشگاه‌های نفت و گاز توضیح داد: وزیر نفت تاکید کرده شرکت‌های پالایشگاهی نفت و گاز خودشان را برای واگذاری در سال‌جاری آماده کنند و با سازمان خصوصی‌سازی‌ و بورس همکاری بیشتری داشته باشند، بنابراین ما هم در حال آماده‌سازی‌ چند شرکت از این حوزه هستیم.شمسی جامخانه با اشاره به واگذاری سال گذشته سهام پتروشیمی تبریز در بورس خاطرنشان کرد: بر همین اساس سازمان خصوصی‌سازی‌ سهام شرکت‌های پالایشگاهی در بورس و فرابورس را عرضه خواهد کرد.

در این میان هرچند 95 درصد سهام پالایشگاه نفت تهران به سهام عدالت اختصاص یافته اما برای کشف قیمت هر سهم این شرکت، باید 5 درصد از سهام آن در فرابورس عرضه شود.وی افزود: همچنین وزیر نفت تاکید کرده به‌دلیل عدم‌همکاری پالایشگاه شیراز با شرکت مادرتخصصی و نداشتن شرایط حضور در بورس اوراق‌بهادار، این شرکت تا پایان سال از طریق فرابورس واگذار شود، علاوه بر این سهام پالایشگاه کرمانشاه هم در فرابورس عرضه خواهد شد.

وضعیت پالایشگاه بندرعباس

معاون آماده‌سازی‌ و اصلاح ساختار بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی‌ با یادآوری این نکته که سهام 2 پالایشگاه آبادان و امام‌خمینی به‌عنوان سهم دولت از صنعت واگذار نخواهند شد، در مورد وضعیت پالایشگاه بندرعباس که واگذاری آن ماه‌ها به تعویق افتاده، گفت: این شرکت تنها پالایشگاه نفتی است که از طریق بورس باید واگذار شود اما به‌دلیل وجود مشکلاتی درصورت‌های مالی شش‌ماهه، عرضه اولیه سهام آن به تاخیر افتاده است.در این رابطه تاکنون جلسات سه‌جانبه‌ای با مسئولان شرکت‌های ملی نفت و ملی پالایش و پخش و همچنین بورس برگزار شده که امید به حل آن داریم. شمسی جامخانه افزود:برای پالایشگاه بندرعباس برنامه‌ای ارائه کرده ‌ایم و مقرر شده تا بعد از تعدیل و اصلاحاتی، مسئولان بورس هم نظرشان را بدهند تا در نخستین فرصت اقدام به عرضه سهام این شرکت بزرگ کنیم.

واگذاری ذوب‌آهن به کجا انجامید؟

شمسی جامخانه در پاسخ به این پرسش که واگذاری سهام ذوب‌آهن در فرابورس به کجا انجامید؟ توضیح داد: واگذاری این شرکت مشمول اصل 44 هم دارای اهمیت است اما مشکل کوچکی در مورد لزوم اصلاحاتی در صورت‌های مالی آن وجود دارد که باید برطرف شود تا زمینه عرضه سهام آن در فرابورس فراهم شود. انتظار داریم این برنامه در سال‌جاری عملی شود.

واگذاری 7 شرکت گاز در بورس و فرابورس

معاون سازمان خصوصی سازی در مورد واگذاری شرکت‌های پالایشگاه گاز گفت: شرکت ملی گاز در حالی اقدامات اولیه برای حضور در بورس را انجام می‌دهد که قصد داریم سهام 3 شرکت پالایشگاه گاز پارسیان، سرخون قشم و فجر جم را در بورس واگذار کنیم. این مقام مسئول افزود: همچنین 2 پالایشگاه گاز بیدبلند یک و مسجد سلیمان در قالب یک شرکت از طریق فرابورس واگذار خواهند شد. پالایشگاه ایلام هم شرایط پذیرش در بورس و فرابورس را نداشت و مقرر است این شرکت هم از طریق بازار سوم فرابورس به فروش برسد.


|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

تولید مدل مینیاتوری پهپاد

ایران > سیاست‌خارجی  - همشهری‌آنلاین:
رسانه‌های خبری با پوشش خبر تولید مدل مینیاتوری پهپاد RQ-170 این اقدام را ضربه سخت ایران به غرب در جنگ نرم و به سخره گرفتن رئیس جمهوری آمریکا معرفی کردند.

انتشار گزارش‌هایی درباره آغاز تولید مدل مینیاتوری پهپاد RQ-170 در ایران در پاسخ به درخواست رسمی دولت باراک اوباما برای بازپس فرستادن هواپیمای جاسوسی بازتاب گسترده‌ای را در رسانه‌های غربی داشت، بطوری که این رسانه ها در گزارشهای خود سقوط پهپاد را یک شکست برای ایالات متحده و یک پیروزی برای ایران خواندند.

more  اعتراف اوباما به شکست اطلاعاتی از ایران

گفته می‌شود که این مدل مینیاتوری یک هشتادم نمونه واقعی این هواپیما می‌باشد و به مناسبت ایام فرخنده سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دسترس عموم قرار می‌گیرد و به قیمت 70 هزار ریال یا حدود 4 دلار فروخته می‌شود.

به گزارش مهر، مدل مینیاتوری پهپاد RQ-70 سی سانتیمر طول و 14 سانتیمر عرض دارد و از جنس پلاستیک ABS و با رنگهای متنوعی تولیده شده که بر روی یک پایه شیشه‌ای قرار می‌گیرد و روی پایه شیشه آن، جمله ما آمریکا را زیر پا می‌گذاریم از حضرت امام خمینی (ره) نقش بسته است.

همچنین در زیر بال این هواپیما جمله‌ای حک شده که روی آن نوشته شده جوانان مسلمان ایرانی این پهپاد را ضبط کرده‌اند. یک اسکادران ۱۲ تایی از این پهپاد در روز 12 بهمن و همزمان با سالگرد ورود حضرت امام به ایران برای اوباما ارسال شود.

روزنامه اسرائیلی هاآرتض با انتشار خبر تولید مدل مینیاتوری RQ-170 اعلام کرد که این مدل بر اساس درخواست رسمی اوباما تولید شده و به آمریکا ارسال می شود.

خبرگزاری رویترز نیز تولید مدل مینیاتوری RQ-170 را ضربه سخت ایران به غرب در جنگ نرم معرفی کرد و در مقاله‌ ای به تحلیل ممنوعیت فروش عروسک باربی در بازار ایران پرداخت.

شبکه تلویزیونی ای‌بی‌اس در یک برنامه تصویری از ساخت یک مدل مینیاتوری RQ-170 در تهران خبر داد و گفت که ایران با این کار اوباما را به مسخره می‌گیرد.

بیزینس ساینس مانیتور نیز با انتشار خبر تولید مدل مینیاتوری RQ-170 به جای انتشار عکس مدل‌های مینیاتوری عکسی از اوباما قرار دارد که در آن نوشته شده است: اوباما از ایران خواست که پهباد به دام افتاده را برگرداند.

کریستین ساینس مانیتور نیز در گزارشی نوشت: مدل اسباب بازی هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی که ایران آن را در دسامبر اخیر توقیف کرد، به زودی سبب می‌شود تا بسیاری از مردم ایران بخندند و مقامات آمریکایی از عصبانیت دندان‌ هایشان را فشار دهند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: این اسباب بازی ایرانی بر روی یک پایه قرار می‌گیرد که در آن جمله‌ ما آمریکا را زیر پا می‌گذاریم نقش بسته است.

در این گزارش از قول یک منبع خبری ناشناس آمریکایی نوشته شده آنچه ما را می آزارد این است که ایران برای مقابله با این موضوع مهم از تاکتیک فروشگاه‌های اسباب ‌بازی استفاده کرده است.

وی گفت در حالی آنها اسباب بازی می‌سازند که ارزش دارایی‌های ما در طول یک فصل 40 درصد کاهش پیدا کرده است. این منبع ناشناس همچنین گفت برای خنده هم که شده یک عدد از این اسباب ‌بازی را تهیه خواهد کرد.

واشنگتن پست نیز در مقاله‌ای به تحلیل این موضوع پرداخت و نوشت: سقوط پهپاد اگر چه برای آمریکا یک شکست محسوب می‌شد، ولی برای ایران یک پیروزی در عرصه رسانه‌ ای برای هجمه علیه امریکا است.

در انتهای این گزارش نیز تاکید شده که بر اساس اظهار نظر مقام‌های ایرانی، این پهباد هرگز به آمریکا باز نخواهد گشت اما به درخواست اوباما یک مدل مینیاتوری صورتی رنگ آن برای رئیس جمهوری آمریکا ارسال می‌شود. این اقدام درحالیست که مقام آمریکایی در توجیه شکست عملیات جاسوسی این کشور در خاک ایران مدعی شده بود که این کشور قادر به بهره برداری از اطلاعات پهپاد ساقط شده نیست.

در همین زمینه:

|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

دوره ریاست‌جمهوری در ترکیه 7 ساله شد

دوره ریاست‌جمهوری در ترکیه 7 ساله شد
جهان > اروپا  - همشهری آنلاین:
پارلمان ترکیه با تصویب قانونی مدت ریاست جمهوری این کشور را از پنج سال به هفت سال افزایش داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، با تصویب این قانون مدت ریاست جمهوری عبدالله گل، یازدهمین رئیس جمهوری ترکیه که سال 2007 به عنوان رئیس جمهور انتخاب شده است به هفت سال افزایش یافت.

مدت ریاست جمهوری در ترکیه پنج سال بود اما براساس این قانون عبدالله گل به مدت هفت سال ریاست جمهوری ترکیه را به عهده خواهد داشت یعنی تا سال 2014 رئیس‌جمهور ترکیه خواهد بود.

براساس قانون ریاست جمهوری ترکیه رئیس‌جمهور باید مستقل باشد و هیچ وابستگی به هیچ گروهی نداشته باشد.

 


|
امتیاز مطلب : 29
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
درصورت همراهي خودروسازان با برنامه كاهش آلودگي هوا

سال آینده، ‌سال سوخت پاک و خودروی پاک است

سال آینده، ‌سال سوخت پاک و خودروی پاک است
محیط زیست > شهری  - 
همزمان با هفته هوای پاک بیست و دومین نشست ستاد محیط‌زیست شهرداری تهران با عنوان سوخت پاک، خودروی پاک، هوای پاک در پاتوق سبز برگزار شد.

 

 به گزارش شهرنوشت، معاون اجرایی سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران به‌عنوان گرداننده بیست و دومین نشست پاتوق سبز در جمع استادان و کارشناسان محیط‌زیست با پرداختن به اینکه چالش‌های موجود در بحث آلودگی هوا نگرانی بسیاری از شهروندان است، گفت: در حال حاضر شرایط آلودگی هوا شرایط مناسبی نیست لذا اقدامات انجام شده نمی‌تواند پاسخگو باشد.

وی یاد آور شد: سال 79 زمانی که اعلام کردیم پیکان بیشترین آلودگی را تولید می‌کند با موجی از اعتراضات مواجه شدیم، حال آنکه اکنون از استانداردهای یورو 4 و یورو 5 صحبت می‌شود که این اقدام و اینکه خودرو سازان ملزم به تغییر استاندارد‌ها شدند بسیار ارزشمند است. به گفته نوروزی بهتر است ارزش‌ها نیز همپای انتقادات مطرح شوند. اینکه سازمان محیط‌زیست با یک پله جهش استاندارد خودرو را از یورو 2 به یورو 4 افزایش داد یک ارزش است که نباید نادیده گرفته شود.

نوروزی با بیان اینکه تا پایان شهریور91 سوخت و خودروی استاندارد یورو 4 را در تمام کشور خواهیم داشت، بیان داشت: این اقدام در حقیقت انقلابی در کاهش آلودگی هوا خواهد بود. وی با تاکید بر اینکه ناهماهنگی و عدم‌تعامل بین دستگاه‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل عدم‌تحقق بندهای برنامه کاهش آلودگی هواست، گفت: همه باید برای کاهش آلودگی هوا تلاش و عمل کنند. در ادامه رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز با بیان اینکه منابع ثابت و متحرک 2 عامل مهم آلودگی هواهستند، اظهار داشت: این دو مورد به لحاظ سوخت مصرفی و احتراق ناشی از سوخت، بیشترین آلودگی را تولید می‌کنند که کاهش این آلودگی‌ها مستلزم ارتقای استاندارد منبع سوخت است.

امیر فاتح وحدتی با بیان اینکه ارتقای کیفیت سوخت از ابتدای سال‌جاری از سوی وزارت نفت در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: از سال‌های قبل در برنامه جامع کاهش آلودگی هوا نیز این مهم یعنی سوخت با استاندارد بالا مطرح شده بود اما همانند بسیاری از بندهای برنامه تاکنون با جدیت پیگیری نشده است. لذا در حال حاضر این مسئله در دستور کار است و به‌زودی در همین هفته عرضه سوخت با استاندارد یورو 4 در کشور در بسیاری از جایگاه‌ها انجام خواهد شد. وی با پرداختن به اینکه محور برنامه جامع کاهش آلودگی هوا خودروها هستند، بیان داشت: سوخت خودرو، مدیریت ترافیک خودروها، استاندارد تولید خودرو، معاینه فنی خودرو و بحث پارکینگ خودروها از جمله مواردی است که برای کاهش آلودگی ناشی از خودروها در برنامه مذکور بر آن تایید شده است اما هر حرکتی نیازمند تکنیک و هماهنگی‌های لازم، بودجه مورد نیاز و... است.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه حلقه مفقوده در اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی هوا عدم‌همکاری لازم و تعامل بین دستگاه‌های ذی ربط است، گفت: باید قبول کنیم که ارتقای استاندارد سوخت و کیفیت خودروها کار بسیار سختی بود. برای افزایش استانداردها در پالایشگاه نفت باید کل خطوط پالایشگاه تغییر می‌کرد که با پیگیری‌ها و الزامات موجود این مهم نیز محقق شد و هم‌اکنون تمام تولیدات پالایشگاه اراک یورو4 است. سوخت تولیدی پالایشگاه تهران نیز تا پایان سال یورو 4 می‌شود.

به گفته وی هم‌اکنون وضعیت آلودگی هوا به لحاظ گازهای آلاینده خطرساز نیست و منواکسیدکربن، دی اکسید گوگرد و ازن شاخص‌های آلودگی هوا نیستند و تنها به لحاظ آلاینده ذرات معلق با مشکل مواجه هستیم. درباره این ذرات ابتدا باید مشخص شود منبع کجاست که با توجه به اینکه این آلاینده طی 2 سال اخیر مشکل‌ساز شده، این مهم هم در حال سنجش است و باید مدیریت شود.
وی تاکید کرد: اقدامات کاهش آلودگی هوا به سرعت در حال پیگیری و انجام بوده و سال آینده سال بسیار مهمی است که تمام دستگاه‌ها اعم از خودروسازان، وزارت نفت، شهرداری و... انقلابی را برای کاهش آلودگی هوا رقم خواهند زد.


|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : جمعه 30 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

سریال سیاست‌های انفعالی

سریال سیاست‌های انفعالی
دیدگاه > ایران  - دکتر حسن سبحانی:
برای رصد کردن و سنجیدن شرایط اقتصاد کلان، متغیرهای شناخته‌شده‌ای وجود دارد که باتوجه به آنها می‌توان ادراک کرد که روندها به کدام جانب و رقم‌ها در چه وضعیتی قرار دارند؛ متغیرهایی همچون رشد تولید، میزان اشتغال، نرخ بیکاری، نرخ تورم، نرخ بهره و نرخ ارز و... از مصطلح‌ترین آنهاست

این متغیرها در هم تأثیرگذار هستند و از همدیگر متأثر می‌شوند و هرکدام از آنها، وجهی از وجوه متنوع اقتصاد کلان را به نمایش می‌گذارند. لیکن هم‌عرض نیستند بلکه برای بعضی از آنها نسبت به دیگران، مرتبت علّی برقرار است یعنی از وضعیتی برخوردار هستند که چون حاصل آیند می‌توانند در بقیه متغیرها تأثیرگذاری کنند. بدیهی است غرض ما بیان یک رابطه علت و معلولی یکسویه بین متغیرها نیست لیکن ضریب اهمیت بعضی‌ها را به‌مراتب از بعضی‌های دیگر بیشتر و درجه تأثیر آن‌را در سایرین نافذتر تلقی می‌کنیم.

رشد تولیدات کالایی و خدماتی که حکایتگر اهتمام جامعه - اعم از دولت و مردم - به اتخاذ شرایطی است که به‌موجب آن، موانع بر سر راه تولید کم یا حذف شود و تسهیلاتی برای سرعت گرفتن آن عملیاتی شود و درنتیجه بر میزان و ارزش مراحل تولید افزوده شود می‌تواند تولید را به‌عنوان کلیدی‌ترین متغیر یا از زمره کلیدی‌ترین متغیرها، ‌قلمداد کند،‌زیرا با سامان گرفتن تولید، بقیه متغیرها سمت و سوی اصلاحی به‌خود می‌گیرند و شرایط عارضه‌ای بودن خودشان را به این معنی که معلول متغیر تولید هستند به‌وضوح آشکار می‌سازند.

بر این اساس است که مسئولان اقتصادی کشور، باید با عنایت به تعهداتی که در قبال نسل‌هایی از ملت ایران پذیرفته‌اند حداقل در تشخیص متغیرهای کلیدی و علت‌ها، در قیاس با سایر متغیرها بیندیشند و با تأمل در نوع یافته‌های انتزاعی دوران تحصیل یا تأثیرپذیری‌های احتمالی معطوف به فقدان فضای معرفت‌شناسانه نسبت به پدیده‌های اقتصادی، همگرایی بین تصمیمات و سیاستگذاری‌ها و قانونگذاری‌ها را در راستای تأمین بایسته‌های متغیر اصلی که ما آن‌را تولیدات کالایی و خدماتی می‌دانیم عملیاتی کنند.

صورت مسئله هم بسیار ساده است، اتخاذ سیاست‌های ناهمسو، وجود اختیارات وسیع ولی نه لزوما قانونی برای دخالت در امور اقتصادی و از همه مهم‌تر عدم وجود فضای نظارت و پاسخ‌طلبی از تأثیرگذارندگان بر اقتصاد ایران، در کنار فقدان علائمی که نشان بدهند بر کارکردهای اقتصاد کشور اشراف بایسته‌ای وجود دارد، همه و همه موجب شده است که هر روز مشکلی یا مشکلاتی در اقتصاد بروز کند و مسئولان را از منظر حیثیتی به‌دنبال خود بکشاند تا آن مشکل یا مشکلات را حل کنند؛ مشکلاتی که به ماهیت عارضه‌ای بودنشان، اصولا نمی‌توانند حل و فصل شوند، لذا مسئولان ارشد در کشور و اقتصاد، روزی به دنبال جادویی برای درمان تحولات بازار طلا و روز دیگر به‌دنبال معجونی برای چاره‌اندیشی در نوسانات بازار ارز می‌دوند و روز سوم ناامید از نشانه‌های علاج در مشکلات موجود، به تأثیرگذاری در بازارهای پولی از طریق جست‌وجوی نرخ‌های سود بالاتر می‌گردند، اما گویا کسی آمادگی ندارد که در تعریف مسئله بیندیشد و مشکل را آنطور که بوده است بشناسد و به درمان آن اهتمام ورزد. البته ممکن است در چنین حالتی هم، لزوما علاج زودرسی یافت نشود اما می‌توان اطمینان یافت که با تشخیص درست مشکل، لااقل در مسیر درمان صحیح قرار گرفته‌ایم.

مسئولان اقتصادی و کشور باید صادقانه به تدارک ناخواسته مشکلاتی برای تولید اعتراف کنند؛ مشکلاتی که ناشی از سیاستگذاری‌های اقتصادی - اجتماعی آنان است و اذعان کنند که باید به‌جای دویدن پشت‌سر اقدامات سفته‌بازان در بازارهای طلا ، ارز و پول و موفق نشدن به درمان آسیب‌های ناشی از اقدامات آنان بر کرسی عقلانیت بنشینند و سرنوشت این نسل و نسل‌های آتی را از تحت‌الشعاع سیاست‌های «به در و دیوار زدن» موجود نجات دهند.


|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , , ,
آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید